Titel
The Bourne ultimatum
Regisseur
Paul Greengrass
Componist
John Powell 1963-
Naar het werk van
Robert Ludlum
Acteur
Matt Damon
Taal
Engels
Uitgever
Universal, 2008
1 dvd-video
Oorspr. opname
2007
Speelduur
ca. 110 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Duits, Hongaars Ondertiteling: Nederlands, Engels voor slechthorenden, Duits, Deens, Fins, IJslands, Noors, Zweeds, Hongaars, Turks, Arabisch, Hebreeuws
EAN
5050582510256 5050582948349

Andere formaten:

Over Paul Greengrass

CC-BY-SA-3.0 - Foto van/door PS2pcGAMER

Paul Greengrass (Cheam (Surrey), 13 augustus 1955) is een Brits filmregisseur.

Al op de lagere school ontwikkelde Greengrass interesse in film toen hij samen met een vriend een horrorfilm maakte met een Super 8-camera en oude poppen.

Na zijn middelbare school werkte hij tien jaar voor Granada Television om onafhankelijke documentaires te maken.

Een bekende film van hem is The Bourne Supremacy met Matt Damon in de hoofdrol.

Filmografie

  • 1989 Resurrected
  • 1998 The Theory of Flight
  • 2002 Bloody Sunday
  • 2004 The Bourne Supremacy
  • 2006 United 93
  • 2007 The Bourne Ultimatum
  • 2010 Green Zone
  • 2013 Captain Phillips
  • 2016 Jason Bourne

Externe link

  • Paul Greengrass op IMDB
Lees verder op Wikipedia

Suggesties

Publicaties over dit werk in de bibliotheek