Dvd
Nederlands

Rosie ; Nowhere man

Patrice Toye (regisseur)

Rosie ; Nowhere man

Patrice Toye (regisseur)
Titel
Rosie ; Nowhere man
Regisseur
Patrice Toye
Taal
Nederlands
Uitgever
Cinéart, [2012]
2 dvd-video's
Oorspr. opname
1998
Speelduur
92, 96 min.
Aantekening
Nederlands gesproken Ondertiteling: Nederlands, Frans
EAN
5414939282621

Over Patrice Toye

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Vera de Kok

Patrice Toye (Gent, 31 juli 1967) is een Belgische filmregisseuse.

Biografie

Toye studeerde film aan de hogeschool Sint-Lukas in Brussel waar ze afstudeerde in 1989. In 1990 realiseerde ze haar eerste kortfilm en in 1998 haar eerste langspeelfilm, die meteen een aantal prijzen haalde. Toye is docente Film aan de kunstenhogeschool LUCA School of Arts op de campus Sint-Lukas Brussel.

Filmografie

  • 1990: Tout ce qu'elle veut (kortfilm)
  • 1992: Vrouwen willen trouwen (kortfilm)
  • 1994: Stad in zicht (kortfilm)
  • 1996: Stoute schoenen (televisiefilm)
  • 1997: L'amant de Maman (televisiefilm)
  • 1998: Rosie
  • 2005 Gezocht: man (televisiefilm)
  • 2008: Nowhere Man
  • 2012: Little Black Spiders
  • 2019: Muidhond

Prijzen

Lees verder op Wikipedia