E-boek
Nederlands

De kat en de generaal

Nino Haratischwili (auteur), Elly Schippers (vertaler), Jantsje Post (vertaler)
Vergeet de moraal, Alexander, vergeet haar. Vergeet Dostojevski en vergeet elke fabel met aan het einde altijd het zegevierende goede. Dat is allemaal onzin. Zo gaat het niet. Althans niet bij ons. Berlijn, 2016: Een Russische oligarch, Alexander Orlow, die ‘de Generaal’ wordt genoemd, is samen met zijn negentienjarige dochter Ada een nieuw leven begonnen in Berlijn. Maar met haar groeiende aantal
Titel
De kat en de generaal
Auteur
Nino Haratischwili
Vertaler
Elly Schippers Jantsje Post
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Die Katze und der General
Uitgever
Amersfoort: Meridiaan uitgevers, 2019
676 p. (ePub2)
ISBN
9789025453336

Andere formaten:

Over Nino Haratischwili

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Heike Huslage-Koch

Nino Haratischwili (Georgisch: ნინო ხარატიშვილი) (Tbilisi, 1983) is een Georgische theaterregisseuse, toneel- en romanschrijfster, die woont en werkt in Hamburg, Duitsland.

Na Juja (2010) en Mein sanfter Zwilling (2011), bracht ze in 2014 met Das achte Leben (Für Brilka) haar derde roman uit, die onder meer in het Nederlands vertaald werd.

In 2010 won ze de Adelbert-von-Chamisso-Preis.

In het Nederlands vertaalde werken

  • Haratischwili, N. (2017). Het achtste leven (voor Brilka). (E. Schippers en J. Post, vert.) Amsterdam: Atlas Contact. (Originele Duitstalige uitgave gepubliceerd in 2014)
  • Haratischwili, N. (2019). De kat en de generaal. (E. Schippers en J. Post, vert.) Amersfoort: Meridiaan Uitgevers. (Originele Duitstalige uitgave gepubliceerd in 2018)
Lees verder op Wikipedia

Suggesties