Boek
Nederlands

Lente

Moira Butterfield (auteur), Helen James (illustrator)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Allerlei weetjes, verhalen en proefjes over wat er in de lente zowel in huis als in de natuur gebeurt en verandert. Met gekleurde illustraties. Vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Lente
Titel
Lente / Moira Butterfield ; ill. Helen James
Auteur
Moira Butterfield
Illustrator
Helen James
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Spring
Uitgever
Etten-Leur: Corona, 2006
32 p. : ill.
ISBN
90-5566-233-X 9789055662333

Besprekingen

Informatief boek waarin de lente vanuit diverse perspectieven wordt belicht: aardrijkskunde (o.a. het lenteweer), natuur (de flora en fauna in dit jaargetijde) en een levensbeschouwelijke kijk (lentefeesten in de wereld). Dit alles wordt in duidelijke, heldere en goed op het jonge kind afgestemde taal beschreven. Foto’s en tekeningen in kleur geven visuele ondersteuning. Op de pagina met boerderijdieren zijn de koeien en schapen erg kinderlijk afgebeeld voor de beoogde leeftijdsgroep. Naast dit informatieve deel is er tevens aandacht voor een tweetal (korte) legendes over het onderwerp en worden in totaal vier teken- en knutselopdrachten (niet bijster origineel: paaseierenmandje en een lentebloem) uitgewerkt. Een tweetal proefjes (toveren met kleuren, experiment met waterdamp) sluit het tekstuele gedeelte af. Afsluitend zijn een verklarende woordenlijst en een register opgenomen. Goed verzorgde, stevige uitgave die vanwege de veelzijdigheid ook zeer bruikbaar is voor scholen. Voor ki…Lees verder

Lente

Dit informatieve prentenboek ziet er weinig doordacht uit en erg goedkoop en bezondigt zich aan het geven van te veel verschillende soorten informatie. Zowel beschrijvingen van de veranderingen in de natuur als verhalen en knutselideeën en nog veel meer komen aan bod. Het doelpubliek is niet duidelijk. Tekst en info lijken voor +8, terwijl de knutselideeën voor heel wat jonger geschikt zijn, en de tekeningen lijken op kleuters te mikken. De tekeningen zijn stroef en gekunsteld en de totale lay-out, een mix van foto’s en tekeningen, is ronduit lelijk. Kortom, te verwaarlozen.