Boek
Nederlands

Barcelona : alles wat je altijd al wilde weten

Moira Butterfield (auteur), Christelle Bogaert (vertaler)
+1
Barcelona : alles wat je altijd al wilde weten
×
Barcelona : alles wat je altijd al wilde weten Barcelona : alles wat je altijd al wilde weten

Barcelona : alles wat je altijd al wilde weten

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Waarom werd Gaudí de dromenbouwer genoemd? Welke feesten worden er allemaal gevierd in Barcelona? Leuke weetjes over Barcelona rond ruim veertig thema's. Met veel kleurenillustraties. Vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Barcelona
Titel
Barcelona : alles wat je altijd al wilde weten
Auteur
Moira Butterfield
Vertaler
Christelle Bogaert
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Barcelona : everything you ever wanted to know
Editie
1
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2014
96 p. : ill.
ISBN
9789401418607 (paperback)

Besprekingen

Kunst, musea, geschiedenis, legendes, dieren, voetbal, eten en feesten: een brede waaier aan onderwerpen komt aan bod in dit deeltje in de serie ‘Verboden voor ouders’* (i.s.m. Lonely Planet). In 44 hoofdstukken van twee pagina’s wordt in korte tekstblokken een beeld geschetst van Barcelona. De inhoud sluit goed aan op de interesse van kinderen, met anekdotes en aansprekende feiten. Zo wordt over operazangeres Montserrat haar duet met Freddie Mercury genoemd. Hier en daar zijn opdrachtjes toegevoegd, zoals een tekening maken in Miró-stijl. Ook de toon is afgestemd op de doelgroep, met leuke hoofdstuktitels (Dromenbouwer, over Gaudí) en grapjes in tekstballonnen. De pagina’s staan boordevol illustraties, vaak een achtergrondfoto met inzetjes. De tekst in gekleurde kaders is goed leesbaar. Onder aan de pagina’s verwijzingen naar (soms erg lange) webadressen. Al met al een levendige stadsgids, druk en kleurrijk als Barcelona. Te gebruiken als voorbereiding op een stadstrip, of om tijdens…Lees verder

Barcelona

“Dit is geen reisgids” is de allereerste zin van deze Lonely Planet-uitgave. De vraag is: wat dan wel? “Het echte insideverhaal” gaat de intro verder, met “geheimen van Barcelona die je anders nooit zou achterhalen”. Ik zou het eerder omschrijven als een berg losse weetjes, uitgestort over de bladzijden, op de meest onoverzichtelijke wijze, in een onaantrekkelijke mix van lettertypes, foto’s, illustraties, kleurachtergronden en tekstballonnen. Met verwijzing naar plaatsen, zonder dat je enig idee hebt waar die zich in de stad situeren. Echt geen aanrader.