Dvd
Engels

Beyond borders

Michael Winterbottom (regisseur), Angelina Jolie (acteur)

Beyond borders

Michael Winterbottom (regisseur), Angelina Jolie (acteur)
Genre:
Onderwerp
Pearl, Daniel
Titel
Beyond borders
Regisseur
Michael Winterbottom
Acteur
Angelina Jolie
Taal
Engels
Uitgever
Paramount Pictures, 2007
1 dvd-video
Speelduur
ca 103. min.
Aantekening
Bevat bonus-dvd: Beyond borders (122 min.) Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands, Engels, Engels voor doven en slechthorenden, Deens, Fins, Noors, Zweeds
EAN
8714865501627

Over Michael Winterbottom

CC BY 3.0 - Foto van/door Siebbi

Michael Winterbottom (Blackburn, Lancashire, 29 maart 1961) is een Brits filmregisseur.

Winterbottom volgde zijn opleiding in Oxford, waarna hij de filmacademie in Bristol volgde. Hij werkte voor de Britse televisie voor hij aan zijn filmcarrière begon. Drie van zijn films, Welcome to Sarajevo, Wonderland en Twenty Four Hour Party People werden genomineerd voor de Gouden Palm op het filmfestival van Cannes. In 2005 maakte hij A Cock and Bull Story, een bewerking van het onverfilmbaar geachte boek Tristram Shandy van Laurence Sterne.

Winterbottoms meest recente film (2014) is The trip to Italy.

Filmografie

  • Butterfly Kiss (1995)
  • Go Now (1995)
  • Jude (1996), naar de roman 'Jude the Obscure' van Thomas Hardy
  • Welcome to Sarajevo (1997)
  • I Want You (1998)
  • With or Without (1999)
  • Wonderl…Lees verder op Wikipedia