Boek
Engels

The narrows

Michael Connelly (auteur)
In de reeks:
Genre:
Een gepensioneerde politieagent onderzoekt de dood van een ex-collega maar stuit daarbij op een seriemoordenaar.
Titel
The narrows
Auteur
Michael Connelly
Taal
Engels
Uitgever
London: Orion, 2004
404 p.
ISBN
0-75285-726-6 0-75285-728-2

Besprekingen

Harry 'Hieronymus' Bosch wordt door de echtgenote van een ex-collega bij de Moordbrigade van Los Angeles, gevraagd om de moord op haar man te onderzoeken. Bosch loopt tegen Rachel Walling van de FBI aan die bewijzen heeft dat 'The poet', een doodgewaande seriemoordenaar, nog leeft. Op een rustige maar intelligente wijze komen ze stapje bij stapje dichter bij de dader. Zelfstandig te lezen vervolg op 'The poet'* met drie dezelfde hoofdpersonages. Connelly is een van Amerika's beste thrillerauteurs en heeft geen spectaculaire actie of vergezochte plots nodig om te scoren. Zijn hoofdfiguur is een integere, rustige man met een hoog moraliteitsgevoel en de intrige verloopt heel rechtlijnig naar een spannende climax toe. De vaart zit er vanaf het begin in en verslapt nergens. Afwisselend in de eerste (door Harry) en derde (over Rachel) persoon verteld.

Over Michael Connelly

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Larry D. Moore

Michael Connelly (Philadelphia, 21 juli 1956) is een Amerikaanse schrijver van thrillers.

Biografie

Michael Connelly wist al op jonge leeftijd dat hij schrijver wilde worden; hij was een grote fan van de boeken van Raymond Chandler. Hij ging journalistiek studeren aan de universiteit van Florida en koos 'creatief schrijven' als bijvak. Na zijn afstuderen in 1980 werkte hij als misdaadverslaggever bij kranten in Daytona Beach en Fort Lauderdale. In 1986 werd hij genomineerd voor de vermaarde Pulitzer-prijs voor een artikel over een vliegtuigongeluk dat hij samen met twee collega's had geschreven. Door deze nominatie kreeg hij een baan aangeboden als misdaadverslaggever bij de Los Angeles Times, naar eigen zeggen "de meest prestigieuze krant van de Amerikaanse westkust".

Na tien jaar gewerkt te hebben als crime reporter vond Connelly dat hij klaar was voor zijn eerste thriller. The Black Echo was gebasee…Lees verder op Wikipedia