Boek
Nederlands
Een ex-FBI-agent, herstellend van een harttransplantatie, voelt zich verplicht het onderzoek naar de moordenaar van zijn donor voort te zetten.
Titel
Bloedbeeld
Auteur
Michael Connelly
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Blood work
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Crimezone.nl, 2008
351 p.
ISBN
9789047507079

Besprekingen

Een FBI-agent moet de dienst verlaten vanwege hartklachten. Als hij een nieuw hart heeft gekregen, bereidt hij zich voor op een rustig teruggetrokken bestaan. Dit verandert wanneer hij benaderd wordt door de zuster van de vrouw wier hart hij heeft gekregen. Deze blijkt het slachtoffer van een nooit opgeloste moord te zijn geweest en de agent voelt zich - ondanks zijn nog steeds zwakke gezondheid - verplicht te proberen de zaak op te lossen. Hij komt erachter dat het niet zomaar een toevallige moord was, maar dat de vrouw speciaal uitgezocht was. Zeer originele plot die in snel tempo en buitengewoon spannend wordt verteld. Deel uit de serie 'Crimezone classics', tien misdaadklassiekers (vrijwel alle verfilmd), geselecteerd door Crimezone.nl en de Volkskrant. Elk deel is voorzien van een korte inleiding door een Crimezone-medewerker. Paperbackeditie, kleine druk; filmfoto van Clint Eastwood op het groot beletterde omslag.

Over Michael Connelly

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Larry D. Moore

Michael Connelly (Philadelphia, 21 juli 1956) is een Amerikaanse schrijver van thrillers.

Biografie

Michael Connelly wist al op jonge leeftijd dat hij schrijver wilde worden; hij was een grote fan van de boeken van Raymond Chandler. Hij ging journalistiek studeren aan de universiteit van Florida en koos 'creatief schrijven' als bijvak. Na zijn afstuderen in 1980 werkte hij als misdaadverslaggever bij kranten in Daytona Beach en Fort Lauderdale. In 1986 werd hij genomineerd voor de vermaarde Pulitzer-prijs voor een artikel over een vliegtuigongeluk dat hij samen met twee collega's had geschreven. Door deze nominatie kreeg hij een baan aangeboden als misdaadverslaggever bij de Los Angeles Times, naar eigen zeggen "de meest prestigieuze krant van de Amerikaanse westkust".

Na tien jaar gewerkt te hebben als crime reporter vond Connelly dat hij klaar was voor zijn eerste thriller. The Black Echo was gebasee…Lees verder op Wikipedia