Boek
Nederlands

Sterk door de liefde : preken die het hart raken

+1
Sterk door de liefde : preken die het hart raken
×
Sterk door de liefde : preken die het hart raken Sterk door de liefde : preken die het hart raken

Sterk door de liefde : preken die het hart raken

Preken en een essay van de Amerikaanse predikant (1929-1968), voorvechter van gelijke rechten voor Afro-Amerikanen.
Titel
Sterk door de liefde : preken die het hart raken
Auteur
Martin Luther King (jr)
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
A gift of love
Uitgever
Utrecht: Uitgeverij Kok, © 2018
223 p.
ISBN
9789043529372 (paperback)

Besprekingen

Vijfenvijftig jaar na de verschijning van dit boek is er nu deze Nederlandse vertaling. King (1929-1968) studeerde sociologie en theologie en in zijn strijd tegen segregatie en discriminatie van zwarten wist hij dat de liefde boven alles staat en dat we 'ons moeten uitstrekken naar de God van het universum, wiens doeleinden niet veranderen'. Ook in deze vijftien preken en een essay is hij allereerst een moedig christen, die de strijd aanging met 'onze blanke broeders’ en door alles heen duidelijk maakt dat hij de weg koos van geweldloos verzet – hij was een bewonderaar van Gandhi – en zijn zwarte medebroeders en zusters aanmoedigde nooit te vallen voor de verleiding van bitterheid en haat. Hij wist dat het kwaad het zaad van zijn eigen ondergang met zich meedraagt en dat alleen de Goddelijke leiding de mens kan bevrijden van haat en geweld. Elke preek is een juweel op zich en zijn woorden zijn actueler dan ooit voor kerk en wereld.

Over Martin Luther King

Martin Luther King, oorspronkelijk Michael Luther King, Jr. (Atlanta (Georgia), 15 januari 1929 – Memphis (Tennessee), 4 april 1968), was een Amerikaanse baptistendominee, politiek leider en een van de prominentste leden van de Afro-Amerikaanse burgerrechtenbeweging.

King werd beroemd in de jaren 1950 en 1960 dankzij zijn geweldloze verzet tegen de rassenscheiding in de Verenigde Staten, onder meer door de mars naar Washington op 28 augustus 1963 en het boycotten van stadsbussen die blanken bevoordeelden. Zijn verbale en retorische vaardigheden en charismatische uitstraling leverden hem veel roem op, maar King had ook vijanden. Tijdens de betoging in 1963 hield hij op de trappen van het Lincoln Memorial zijn legendarische toespraak "I Have a Dream", waarin hij zijn hoop uitsprak dat mensen ooit op hun gedrag en niet op hun huidskleur beoordeeld zouden worden. Een jaar later, op 10 december 1964, kreeg hij de Nobelprijs voor de Vrede.

In 1968 werd …Lees verder op Wikipedia