Boek
Nederlands
Muis en Eekhoorn bespreken hoe ze de notenvoorraad het eerlijkst kunnen verdelen. En Meeuw en Makreel bedenken hoe ze de wereld beter kunnen maken. Acht licht filosofische dierenverhalen over vriendschap, delen en rekening houden met elkaar. Prentvertellingen met kleurrijke illustraties. Vanaf ca. 6 jaar.
Titel
De ander & de een
Andere titel
De ander en de een
Auteur
Mark Haayema
Illustrator
Marieke Van Ditshuizen Willem Lagerwaard Martijn Van der Linden Medy Oberendorff
Inleider
Herman Van Veen 1945-
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Rubinstein, 2018
[40] p. : ill.
ISBN
9789047625735 (hardback)

Besprekingen

Acht korte verhalen waarin steeds twee dieren een rol spelen, met gesprekken van filosofische aard of gesprekken over maatschappelijke problemen. De vrienden Rat en Pad praten over wie de ander het meest zou missen als hun lievelingsboom op een van hen zou vallen. Welke oplossing ze ook bedenken, voor geen van tweeën valt die goed uit en ze besluiten dus om niet meer onder hun lievelingsboom te gaan zitten. Muis en Eekhoorn bespreken, als ze ontdekken dat Rat de notenvoorraad heeft geplunderd, hoe de noten voortaan gewoon eerlijk verdeeld kunnen worden, zodat iedereen evenveel heeft. En Olifant en Varken filosoferen over de kleuren van de lucht. De poëtisch geschreven dierenverhalen met mooie observaties van de dieren doen denken aan die van Toon Tellegen. De verhalen zijn door vier illustratoren van zeer sfeervolle, esthetische beelden voorzien, waarbij die van Martijn van der Linden (die ook de omslagillustratie maakte) en Medy Oberendorff (vooral haar olifant) eruit springen. De in…Lees verder

Over Mark Haayema

Mark Haayema (Hardenberg, 3 april 1985) is een Nederlands acteur, poppenspeler en kinderboekenschrijver.

Loopbaan

Haayema speelde in onder meer de series Sesamstraat, Woezel & Pip en Alfred J. Kwak, Het Klokhuis en Ja zuster, nee zuster. Zijn eerste prentenboek bracht hij uit in 2011. Als liedjesschrijver schreef hij onder meer nummers voor Max Velthuijs, Herman van Veen en Kinderen voor Kinderen. Daarnaast schrijft hij vele kinderboeken en speelt hij in theatershows. In 2019 won hij de literatuurprijs Vlag en Wimpel.

Bibliografie

  • (2012) De held van alle helden
  • (2015) De vriendelijke draak
  • (2015) Sterrenwachter
  • (2015) Uit je duim!
  • (2016) Kwijt
  • (2016) De overkant
  • (2016) Oma, mag ik mijn pop terug?
  • (2016) Meneertje Meer
  • (2017) Joep!
  • (…Lees verder op Wikipedia

Suggesties