Boek
Nederlands

De beha-boomhut

Marc De Bel (auteur), Frieda Van Raevels (illustrator)
+1
De beha-boomhut
×
De beha-boomhut De beha-boomhut
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
De Boeboeks werken met de andere dieren in het bos samen in hun strijd tegen een stroper. Vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Spelen
Titel
De beha-boomhut
Auteur
Marc De Bel
Illustrator
Frieda Van Raevels
Taal
Nederlands
Uitgever
Kalmthout: Van Halewyck, 2018 | Andere uitgaves
133 p. : ill.
ISBN
9789461318671 (hardback)

Besprekingen

Pit en Puf vermaken zich geweldig in het grote Biezebos. Elke dag is weer een dag vol nieuwe avonturen. Wanneer ze een raar rond rood ding vinden, gebruiken ze dat om een boomhut te bouwen. Het rare ding blijkt een beha te zijn. Wat kunnen ze hier lekker in slapen! Of is het toch een beetje eng, ‘s nachts in het bos? Ze zien boer Spuiter allemaal vallen neerzetten om dieren te doden. Met alle dieren besluiten ze de boer eens flink te pakken te nemen en voorgoed te verjagen. Opnieuw een deeltje over Pit en Puf, oorspronkelijk een Vlaams stripverhaal. De auteur heeft meer dan 150 titels op zijn naam staan en weet met veel fantasie de meest ongewone avonturen neer te zetten. Ook dit verhaal is weer lekker grappig, spannend en origineel. De illustraties zijn vol kleur en treffend, en geven het verhaal een prima ondersteuning. Voor wie van de belevenissen van de Boeboeken houdt, is dit een leuk vervolg. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Over Marc De Bel

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Michiel Hendryckx

Marc de Bel (Kruishoutem, 7 mei 1954) is een Vlaams jeugdauteur. Voordat hij met zijn schrijverscarrière begon was hij (van 1974 tot 1983) onderwijzer.

Bibliografie

Hieronder volgt een lijst van zijn boeken.

  • 1987 - Het ei van oom Trotter (Van Halewyck, 17e druk 2017)
  • 1988 - Meester Pluim en het praatpoeder (Infodok, 5e druk 1998)
  • 1988 - Wimpie en de wensautomaat (Infodok)
  • 1989 - Blinker en de bakfietsbioscoop (Infodok, 6e druk 1997)
  • 1989 - Het dagboek van Zwarte Piet (Infodok, 2e druk 1998)
  • 1989 - De kracht van Ajajatsoe (Infodok, 5e druk 1997)
  • 1990 - De knetterkwabmachine (Infodok, 4e druk 1998)
  • 1990 - Blauwe snoepjes (Infodok, 5e druk 1997)
  • 1990 - Stuffie en het geheim van de Kankan-Goeroe (Infodok, 4e druk 1997)
  • 1991 - Nikki Nikkel (Infodok, 5e druk 1999)
  • Lees verder op Wikipedia

Suggesties