Luisterboek
Nederlands

Manon Sikkel leest Een koffer met geld

Manon Sikkel (auteur)
+1
Manon Sikkel leest Een koffer met geld
×
Manon Sikkel leest Een koffer met geld Manon Sikkel leest Een koffer met geld

Manon Sikkel leest Een koffer met geld

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Elvis (10) heeft van zijn opa twee miljoen euro gekregen. Zijn moeder mag er niets van weten. Maar wat moet Elvis met al dat geld? Vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Rijk en arm
Extra onderwerp
luisterboeken
Titel
Manon Sikkel leest Een koffer met geld
Auteur
Manon Sikkel  (inlezer)
Uniforme titel
Een koffer vol geld
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Rubinstein, 2015
3 cd's
ISBN
9789462530881

Besprekingen

Integrale weergave van het gelijknamige boek*, voorgelezen door de auteur zelf. Elvis Watt (10) heeft een steenrijke opa. Zijn moeder wil niks met opa (haar vader) te maken hebben. Desondanks heeft opa stiekem contact gezocht met zijn kleinzoon. Hij heeft hem al twee miljoen gegeven en belooft hem nog eens twintig miljoen. Elvis mag niks over al dat geschonken geld zeggen tegen zijn moeder en weet dus niet wat hij ermee aan moet. Intussen ziet hij hoe zijn opa het stadje Sonsbeek naar zijn hand zet. Wat moet Elvis doen? Dit grappige verhaal met goed uitgewerkte karakters is geweldig om te luisteren. Het is heel fantasievol en stelt tegelijkertijd een probleem centraal: is het prettig om steenrijk te zijn? Wat doe je met al dat geld? Elvis probeert dat probleem op creatieve wijze op te lossen. Als luisteraar leef je intens met hem mee. Net als in de boeken van Annie M.G. Schmidt en Astrid Lindgren staan sterke vrouwen en meisjes centraal. De ouders zijn op de achtergrond aanwezig. Dit …Lees verder

Over Manon Sikkel

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Manon Sikkel

Manon Sikkel (1965) is journalist, psycholoog en schrijfster van kinderboeken.

Levensloop

Sikkel bracht haar jeugd door in Hilversum, alwaar ze school liep aan het Gemeentelijk Gymnasium Hilversum. Ze studeerde psychologie aan de Universiteit van Amsterdam. Ook studeerde ze enige tijd aan de London School of Economics.

Als journaliste was en is ze verbonden aan diverse bladen. Naast haar journalistieke activiteiten heeft ze allerlei boeken over uiteenlopende onderwerpen geschreven, zoals over koken, psychologie en interviews. Sinds 2010 legt ze zich vooral toe op het schrijven van kinderboeken. Daarnaast geeft ze les aan de Schrijversvakschool in Amsterdam en is ze columnist van het tijdschrift Tina.

Haar kinderboek Is liefde besmettelijk? door Izzylove is bekroond met de Hotze de Roosprijs 2009 en de Debuutprijs van de Jonge Jury. In 2012 won ze voor het eerst de prijs van de Nederlandse Kinderjury. In 20…Lees verder op Wikipedia