Boek
Nederlands

Geen land in zicht

Luc Simoen (auteur)

Geen land in zicht

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Wanneer de 14-jarige Jeroen en zijn vader op vakantie gaan zeilen, komen ze in een storm terecht en zinkt hun schip. Ronddobberend op een vlot proberen ze weer aan land te komen. Vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Ouders, Overleven, Zeilen
Titel
Geen land in zicht
Auteur
Luc Simoen
Taal
Nederlands
Uitgever
Waasmunster: Abimo, 2004
86 p.
ISBN
90-59321-34-0

Besprekingen

Tijdens een familievakantie op Tenerife ondernemen Jeroen en zijn vader een zeiltocht naar de Kaapverdische eilanden. Jeroen, die nauwelijks contact met zijn vader heeft, heeft de pest in, want door het verplichte zeiltochtje mist hij een tennistornooi. Hij baalt nog meer wanneer een zware storm hun schip versplintert. Gedurende 21 dagen zijn vader en zoon op elkaar aangewezen om op een vlot op zee te overleven.

Simoen maakt van de tocht een spannende gebeurtenis. In het korte bestek van 86 pagina's komen de gevaren van de zee in hoog tempo op de lezer af. Jeroen en zijn vader krijgen nauwelijks tijd om voldoende inventiviteit aan de dag te leggen en dat maakt het verhaal boeiend. De korte zinnen jagen het tempo op en laten weinig ruimte voor filosofische beschouwingen. Maar, ook al groeien vader en zoon noodgedwongen naar elkaar toe, het verhaal lees je niet vanwege de psychologische of filosofische benadering. Er is voldoende spanning om pubers te laten genieten van een avont…Lees verder
Tijdens zijn vakantie op Tenerife moet de 14-jarige Jeroen met zijn vader een zeiltocht maken. Jeroen heeft daar helemaal geen zin in en had liever met de tenniswedstrijden van het hotel meegedaan. Maar een saaie zeiltocht wordt het zeker niet; het schip komt in een enorme storm terecht en zinkt. Jeroen dobbert met zijn vader drie weken lang in het reddingsvlot op zee rond. In 16 dagverslagen beschrijft de auteur hoe het hen vergaat. Het wordt een groot avontuur, waarin ze erg hun best moeten doen om niet van de honger om te komen. Jeroen leert zijn vader op deze tocht op een heel andere manier kennen. Dit spannende verhaal is geschikt voor de gevorderde lezer vanaf 10 jaar.