Boek
Nederlands

Mag ik mee?

Kristien Dieltiens (auteur), Johan Klungel (illustrator)
Titel
Mag ik mee?
Auteur
Kristien Dieltiens
Illustrator
Johan Klungel
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2015
[16] p. : ill.
ISBN
9789048728480 (hardback)

Besprekingen

Leen maakt van alles mee. Ze gaat met de bus, op bezoek bij haan, naar Bas en ze vraagt of Saar mee wil naar zee. Soms is een verhaaltje in de vorm van enkele illustraties op één spread weergegeven. Sommige zinnetjes zullen kleuters weinig zeggen (en komen ook niet naar voren in de illustraties): ‘met de zon ben ik op’ of ‘de zon is laag. En daar is de maan al’. De verhaaltjes zijn aangepast aan het AVI-Start niveau en dat beperkt een auteur natuurlijk in het gebruik van woorden en zinsconstructies (waardoor de dialogen niet echt levendig worden). De eenlettergrepige woordjes zijn kort en eenvoudig en worden uitgesproken zoals ze geschreven worden. Door de illustraties krijgen de verhaaltjes iets meer inhoud, maar het gaat meer om het leren lezen dan om een écht verhaal. Leuk is dat de haan die aan het begin van het boek bezocht wordt, op de latere illustraties steeds te vinden is. Op de schutbladen kan de kleuter alle worden die met een b beginnen zoeken. Het boek sluit aan op de vee…Lees verder

Over Kristien Dieltiens

Kristien Dieltiens (Antwerpen, 27 september 1954) is een jeugdauteur. Ze werkte sinds 1974 met kinderen die de inspiratiebron zijn voor haar boeken. Ze gaf les in de Steinerschool van Brugge. Nu werkt ze voltijds als auteur en illustrator en geeft lezingen voor alle leeftijden. Veel van haar boeken zijn vertaald.

Haar eerste jeugdroman, getiteld Olrac, verscheen ook in Duitse vertaling en kreeg in 2002 de prijs van de Vlaamse Kinder- en Jeugdjury. Over Dieltiens verscheen in 2011 'VWS-cahier' 264 van Jet Marchau.

Selectieve bibliografie

  • De gouden bal (1997)
  • Olrac (12/10 2000)
  • De moedervlek (2002)
  • Kokkerellen (2002)
  • Bloemen op de muur (2003)
  • Ik ben nummer dertien (2004)
  • Aude (2005)
  • De nieuwe knecht van Sinterklaas (2005)
  • De stille pijn van Luca (2005)
  • En…Lees verder op Wikipedia

Suggesties