Boek
Engels

The fellowship of the ring

J.R.R. Tolkien (auteur)

The fellowship of the ring

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
Mythische, aan de mens verwante wezens die in bezit zijn gekomen van de ring die beslist over de macht, het heil en de ondergang van de wereld, binden de strijd aan met de boze geesten die er op uit zijn de ring te bemachtigen.
Extra onderwerp
fantasy
Titel
The fellowship of the ring
Auteur
J.R.R. Tolkien
Taal
Engels
Uitgever
London: HarperCollins, 2001
398 p. : ill.
ISBN
000712970X 9780007129706

Andere talen:

Besprekingen

Eerste deel* van een epos vol fantasie waarin mytische, maar nauw aan de mens verwante wezens, in bezit gekomen van de ring die beslist over de macht, het heil en de ondergang van de wereld, de strijd aanbinden met de boze geesten die erop uit zijn de ring te bemachtigen. Tolkiens (1892-1973) levenswerk is een onnavolgbare mengeling van mystiek, fantasie, sciencefiction, sprookje, fabel enz. Het is geschreven in een meeslepende stijl. Deze uitgave bevat achterin zes kaarten van het gebied waar het verhaal zich afspeelt. Pocket met een donker omslag met een kleine tekening van een stoet menselijke figuren tegen een groenige lucht; grote belettering. Binnenkort gaat de film in première.

Over J.R.R. Tolkien

John Ronald Reuel Tolkien (Bloemfontein, Oranje Vrijstaat, 3 januari 1892 – Bournemouth, Verenigd Koninkrijk, 2 september 1973) was een Engelse filoloog, dichter, theoloog en hoogleraar in de Engelse taal- en letterkunde. Hij werd vooral bekend als de schrijver van De Hobbit, In de ban van de ring en De Silmarillion, waarmee hij de vader van de moderne fantasyliteratuur werd.

Tolkien was van 1925 tot 1945 hoogleraar Angelsaksische taal aan de Universiteit van Oxford en van 1945 tot 1959 hoogleraar Engelse taal en literatuur aan het Merton College. Hij was een goede vriend van C.S. Lewis, een medelid van de informele literaire discussiegroep The Inklings. Op 28 maart 1972 werd Tolkien door koningin Elizabeth II benoemd tot commandeur in de Orde van het Britse Rijk.

Na Tolkiens dood publiceerde zijn zoon Christopher diverse werken van zijn vader en ook diens aantekeningen en onvoltooide verhalen. Zo verscheen in 1977 De Silmarillion, wa…Lees verder op Wikipedia