Boek
Nederlands

De rainmaker

John Grisham (auteur)
Een jonge advocaat neemt het op tegen een verzekeringsmaatschappij, die een medische behandeling voor een patie͏̈nt niet wenst te betalen.
Titel
De rainmaker
Auteur
John Grisham
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The rainmaker
Uitgever
Utrecht: Bruna, 1995
415 p.
ISBN
90-229-8226-2 90-229-8382-X

Besprekingen

Een pas afgestudeerde jurist start een procedure om schadevergoeding tegen een grote verzekeringsmaatschappij en moet het daarbij opnemen tegen een zeer gerenommeerd advocatenkantoor. Hij wint de zaak dankzij zijn geslepenheid maar ook dankzij een aantal gelukkige toevalligheden. Hier tussendoor lopen twee kleinere intriges: een oude dame die doet alsof ze schatrijk is en haar testament wil veranderen, en een jonge vrouw die door haar man wordt mishandeld. Zeer boeiende en goed geschreven thriller van een van de grootste bestseller-auteurs van dit moment. Paperback, normale druk.

Over John Grisham

CC BY 2.0 - Foto van/door Scott Brenner

John Grisham (Jonesboro (Arkansas), 8 februari 1955) is een Amerikaanse schrijver, bekend van juridisch drama.

Levensloop

Grisham is het tweede kind uit een gezin met vijf kinderen. Zijn ouders waren gematigde Southern Baptists. Zijn vader was bouwvakker en katoenkweker. Na veelvuldig verhuisd te zijn, vestigde de familie zich in 1967 in het kleine stadje Southaven in Mississippi. Daartoe door zijn moeder aangemoedigd, was de jonge Grisham een fervent lezer die vooral beïnvloed werd door het werk van John Steinbeck, waarvan hij met name de heldere schrijfstijl bewonderde. In 1977, behaalde Grisham zijn B.Sc. titel in accountancy van Mississippi State University. Tijdens zijn studie begon Grisham een dagboek bij te houden, iets dat later hielp bij zijn creatieve activiteiten. Na het behalen van de J.D. titel aan de juridische faculteit (School of Law) van de University of Mississippi, in 1981, werkte Grisham bijna tien jaar als ju…Lees verder op Wikipedia