Dvd
Engels

The soloist

Joe Wright (regisseur), Steve Lopez (naar het werk van), Dario Marianelli (componist)

The soloist

Joe Wright (regisseur), Steve Lopez (naar het werk van), Dario Marianelli (componist)
Columnist Steve Lopez van de Los Angeles Times raakt in de ban van Nathaniel Ayers, een dakloze, schizofrene musicus
Titel
The soloist
Regisseur
Joe Wright
Naar het werk van
Steve Lopez
Componist
Dario Marianelli 1963-
Acteur
Jamie Foxx Robert Downey (jr)
Taal
Engels
Uitgever
Universal, 2010
1 dvd-video
Oorspr. opname
2009
Speelduur
ca. 110 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Spaans, Italiaans Ondertiteling: Nederlands, Engels, Spaans, Portugees, Italiaans, Roemeens
EAN
5050582605082

Besprekingen

Een drama uit 2009 van Joe Wright (Atonement; Pride & prejudice) met in de hoofdrollen Jamie Foxx (The kingdom; Dreamgirls) en Robert Downey Jr. (Sherlock Holmes; Iron man). De film vertelt het waargebeurde verhaal van Steve Lopez, columnist bij de Los Angeles Times, die op zoek naar een goed 'human interest' verhaal in contact komt met Nathaniel Ayers, een schizofrene dakloze die virtuoos viool speelt. Lopez raakt geïntrigeerd door deze man en probeert hem te helpen. Floortje Smit (Volkskrant 20-10-'10) prijst het acteren van Downey en Foxx, de inkijk in de daklozenwereld van Los Angeles en het 'prettig ambivalente' einde. Maar zij vindt ook dat Wright 'bij vlagen oversentimenteel' is. Met extra's, waaronder commentaar van de regisseur.

Over Joe Wright

CC BY 3.0 - Foto van/door DavidDjJohnson op de Engelstalige Wikipedia

Joe Wright (Londen, 25 augustus 1972) is een Brits filmregisseur.

Hij regisseerde onder meer de films Pride and Prejudice, Atonement, The Soloist, en Hannah. Hij won een BAFTA-award als beste nieuwkomer (regisseur).

Wright is gehuwd met Anoushka Shankar, een bekend sitarspeelster en dochter van Ravi Shankar.

Filmografie

  • 1997: Crocodile Snap (korte film)
  • 1998: The End (korte film)
  • 2005: Pride and Prejudice
  • 2007: Atonement
  • 2009: The Soloist
  • 2011: Hanna
  • 2012: Anna Karenina
  • 2015: Pan
  • 2017: Darkest Hour
  • 2020: The Woman in the Window
Lees verder op Wikipedia