Boek
Nederlands

De andere zoon

Jodi Picoult (auteur), Henk Popken (vertaler)
+1
De andere zoon
×
De andere zoon De andere zoon

De andere zoon

Jodi Picoult (auteur), Henk Popken (vertaler)
Genre:
Een 18-jarige jongen met het syndroom van Asperger staat terecht voor moord, maar vanwege zijn intelligentie wordt zijn stoornis niet herkend.
Titel
De andere zoon
Auteur
Jodi Picoult
Vertaler
Henk Popken
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
House rules
Uitgever
Vianen: The House of Books, 2011
507 p.
ISBN
9789044330021 (paperback)

Besprekingen

Jacob (18) heeft het syndroom van Asperger. Het gezin is sterk getekend door dit syndroom van de oudste zoon. De ouders zijn gescheiden en de jongere broer (ook tiener) kan moeilijk omgaan met Jacob, die een fascinatie heeft voor forensisch onderzoek. Als een begeleidster van Jacob vermist raakt en vervolgens dood gevonden wordt, staat Jacob snel onder verdenking. Het verhaal wordt verteld vanuit verschillende hoofdpersonages. Elk hoofdstuk neemt de lezer mee in de gedachten van een ander persoon: Jacob, zijn broer Theo, zijn moeder Emma, zijn advocaat Oliver en politieagent Rich. Er wordt veel informatie over Asperger gegeven. De personages zijn goed uitgewerkt, maar voorspelbaar. Het plot is al vlot duidelijk, de focus in het boek ligt vervolgens bij het proces. Vlot geschreven roman van de bestsellerauteur. Kleine druk.

Over Jodi Picoult

Jodi Lynn Picoult (New York, 19 mei 1966) is een Amerikaanse schrijfster.

Picoult is geboren in een niet-religieuze Joodse familie die naar New Hampshire verhuisde toen zij dertien was. Zij studeerde aan de Princeton-universiteit. Zij schrijft romans en ook scenario's voor film en televisie. Van haar werk zijn wereldwijd 14 miljoen exemplaren verkocht.

Bibliografie

  • Songs of the Humpback Whale (1992)
  • Harvesting the Heart (1993)
  • Picture Perfect (1995), Verloren in de stilte
  • Mercy (1996) De mantel der liefde
  • The Pact (1998), Het verbond - een liefdesgeschiedenis, in 2015 uitgebracht als De ultieme belofte
  • Keeping Faith (1999)
  • Plain Truth (2000), Strijd met de waarheid
  • Salem Falls (2001)
  • Perfect Match (2002), De kleine getuige
  • Secon…Lees verder op Wikipedia