Boek
Nederlands

Soms smaakt liefde zout

Joanna Philbin (auteur), Machteld Kruijssen (vertaler)
+1
Soms smaakt liefde zout
×
Soms smaakt liefde zout Soms smaakt liefde zout
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
Rory werkt een zomer als dienstmeisje bij de rijke familie Rule. Ze sluit vriendschap met de dochter des huizes, Isabel, die haar de details van haar geheime romance met een jongen van lagere komaf toevertrouwt. Dan brengen familiegeheimen hun vriendschap in gevaar.
Onderwerp
Vriendschap
Titel
Soms smaakt liefde zout
Auteur
Joanna Philbin
Vertaler
Machteld Kruijssen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Rules of summer
Editie
1
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2013
360 p.
Aantekening
Wordt vervolgd door: Een zoete zomer
ISBN
9789044820034 (hardback)

Besprekingen

In Soms smaakt liefde zout vertelt Joanna Philbin het verhaal van twee meisjes, Rory en Isabel, die uit een totaal verschillend milieu komen. Rory gaat een zomer lang als boodschappenmeisje werken ten huize Rule, een steenrijke familie met een gigantisch buitenverblijf. Daar ontmoet ze Isabel, de jongste dochter. De twee hebben even tijd nodig, maar na de eerste wantrouwende weken ontstaat een hechte vriendschap.
Philbin schrijft het verhaal in de derde persoon en beschrijft de gebeurtenissen beurtelings door de ogen van Rory en die van Isabel. Zo krijg je een dubbele kijk. Enerzijds die van Rory, de onzekere dochter van een alcoholverslaafde vrouw die vriendjes van twintig jaar in huis haalt. Ze kijkt haar ogen uit naar al de weelde, maar ontdekt snel dat rijke mensen niet altijd gemakkelijk zijn. Anderzijds is er de kijk van Isabel, die al haar hele leven in de luxe woont maar ernaar snakt om uit dat namaakwereldje met zijn strikte regels te ontsnappen.
Soms sm…Lees verder
Om de grillen van haar labiele moeder te ontvluchten, besluit Rory (17) de zomer door te brengen bij haar tante, die als huishoudster bij de chique familie Rule werkt. Als ze bevriend raakt met Isabel, de 17-jarige dochter van het gezin, en deelgenoot wordt gemaakt van verschillende familiegeheimen, wordt haar zomer een stuk minder zorgeloos dan ze had gehoopt. Zeker als ze ook nog verliefd wordt op Isabels oudere broer Connor… Een echte teen chicklit, over vriendschap, verliefdheid en je eigen keuzes durven maken. Het verhaal is vlot geschreven en leest heerlijk weg, maar is te weinig origineel of diepgravend om te verrassen of te beklijven. Leuk is dat het verhaal afwisselend vanuit het perspectief van de nuchtere Rory en de impulsieve Isabel wordt verteld, waardoor je twee heel verschillende blikken krijgt op het hippe leventje dat de Rules leiden. Eerder verscheen van deze auteur de chicklitserie 'De dochters'*. Een luchtig zomerboek voor meiden vanaf ca. 15 jaar.