Boek
Nederlands

Mama

Jimmy Fallon (auteur), Miguel Ordóñez (illustrator), Maartje Beukers (vertaler)
+1
Mama
×
Mama Mama

Mama

Jimmy Fallon (auteur), Miguel Ordóñez (illustrator), Maartje Beukers (vertaler)
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Alle jonge dieren willen alleen maar mama zeggen. Maar er zijn nog veel meer leuke woorden! Zo probeert mama schildpad haar kleintje zon te laten zeggen, probeert mama nijlpaard het met bloem en mama uil met maan. Vierkant hardkartonnen prentenboek met eenvoudige, humoristische tekeningen in pastelkleuren. Vanaf ca. 1,5 jaar.
Onderwerp
Dieren, Woorden leren, Mama
Extra onderwerp
moeders, prentenboeken
Titel
Mama
Auteur
Jimmy Fallon
Illustrator
Miguel Ordóñez
Vertaler
Maartje Beukers
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Everything is mama
Uitgever
Utrecht: Uitgeverij De Fontein Jeugd, © 2018
[32] p. : ill.
ISBN
9789026146602 (hardback)

Besprekingen

Het idee dat bij de meeste dreumesen alles om mama draait, heeft de bekende Amerikaanse komiek en presentator Jimmy Fallon geïnspireerd tot het maken van dit humoristische 'eerste woordjes boek'. In dit royale kartonboek wordt de peuter eerst toegesproken: 'Volgens jou is alles mama, maar er zijn nog meer leuke woorden om te leren.' Dan verschijnen steeds over twee pagina’s allerlei emoji-achtige dierfiguren, die in een tekstballon op de linkerpagina een nieuw woord introduceren: zon, appel, boot, etc., maar op de rechterpagina lekker mama zeggen. Alleen het eendje zegt 'kwek'. De platte gestileerde dierfiguren zijn vormgegeven door de Spaanse illustrator en graficus Miguel Ordonez en komen in dit ruim opgezette boek tegen een zachtgekleurd vierkant kader goed tot hun recht. Het stevige boek blijft goed openliggen en heeft afgeronde hoeken; het is wel zwaar voor kleine handen. Geschikt om samen te kijken, door de afmeting ook in groepsverband. Nieuwe woorden leren zal prima lukken met…Lees verder

Over Jimmy Fallon

CC BY 2.0 - Foto van/door Montclair Film Festival

James Thomas (Jimmy) Fallon Jr. (New York, 19 september 1974) is een Amerikaans komiek, acteur en presentator. Hij behoorde van 1998 tot en met 2004 tot de ploeg van Saturday Night Live en had van maart 2009 tot februari 2014 zijn eigen dagelijkse praatprogramma genaamd Late Night with Jimmy Fallon. Na de Olympische Winterspelen van 2014 nam hij het stokje over van Jay Leno en werd hiermee de presentator van The Tonight Show.

Jonge jaren

Jimmy Fallon werd geboren in Bay Ridge, Brooklyn, New York als de zoon van Gloria (née Feeley) en James W. Fallon. Zijn familie verhuisde later naar Saugerties, New York, toen zijn vader bij IBM werkte in Kingston, New York. Zijn afkomst is vijf achtste Iers, twee achtste Duits en een achtste Noors. Zijn grootmoeder van vaderskant, Luise Schalla, kwam uit Osterholz-Scharmbeck, Duitsland, waar zijn grootmoeder van moederskant een immigrant uit Fredrikstad, Noorwegen was.

Lees verder op Wikipedia