Boek
Engels

The sleeping doll

Jeffery Deaver (auteur)

The sleeping doll

In de reeks:
Genre:
Een speciale agente opent de jacht op een seriemoordenaar die na een verhoor buiten de gevangenis is ontsnapt.
Titel
The sleeping doll
Auteur
Jeffery Deaver
Taal
Engels
Uitgever
London: Hodder, 2008
530 p.
ISBN
9780340833865

Besprekingen

Daniel Pell, een seriemoordenaar met veel bewondering voor Charles Manson, ontsnapt aan justitie na een verhoor buiten de speciale gevangenis waarin hij is opgesloten. Karen Dance, de speciale agente van het Californische Bureau of Investigation, heeft hem verhoord in verband met een onopgeloste moord. Zij is deskundige op het gebied van lichaamstaal en kundig ondervraagster. Nu krijgt zij de leiding in de jacht op Pell, een man die evenals Dance over een diep psychologisch inzicht beschikt en gemakkelijk mensen manipuleert. Het wordt een langdurige achtervolging met overal slachtoffers langs de route. Dance moet gebruikmaken van The Sleeping Doll, het meisje dat als enige het afslachten van het gezin door Pell overleefde. Het is een knappe thriller met zeer veel vaart en voortdurende plotwendingen waardoor er veel dreiging ontstaat. De auteur gaat een stevige portie geweld niet uit de weg maar overdrijft niet. De misdadige genialiteit van Pell lijkt enigszins overdreven, maar deze tw…Lees verder

Over Jeffery Deaver

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Antonio G Colombo

Jeffery Deaver (Glen Ellyn (Illinois), 6 mei 1950) is een Amerikaanse schrijver.

Deaver was oorspronkelijk journalist maar studeerde later rechten en werd advocaat. Hij begon destijds ook met het schrijven van boeken.

De populairste boekenreeks die hij heeft uitgebracht, draait helemaal om de hoofdpersoon - detective Lincoln Rhyme - en zijn assistente Amelia Sachs. Vrijwel al zijn werk eindigt met een of meer verrassende wendingen.

Van drie van zijn boeken zijn films gemaakt: The Bone Collector (1999), The Devil's Teardrop (2010) en van A Maiden's Grave een tv-film genaamd Dead Silence (1997).

Op verzoek van de erfgenamen van Ian Fleming (in opdracht van Ian Fleming Publications Ltd ) schreef Jeffery Deaver een nieuw James Bondverhaal dat de titel Carte Blanche meekreeg. Het werd op 25 mei 2011 in Londen aan de pers voorgesteld en werd in de VS en in Canada op 14 juni 2011 door Simon & Schuster gepubliceerd. …Lees verder op Wikipedia