Boek
Engels
Geheim agent Corte probeert een gezin te beschermen tegen een wel heel professionele kidnapper.
Titel
Edge
Auteur
Jeffery Deaver
Taal
Engels
Uitgever
London: Hodder & Stoughton, 2010
424 p.
ISBN
9781444704457

Besprekingen

Geheim agent Corte moet een gezin beveiligen tegen een bijzonder professionele kidnapper, die uit is op informatie die in bezit is van een van de gezinsleden, waarbij lang niet duidelijk is wie van de gezinsleden het doelwit van de kidnapper is. Het zeer spannende verhaal speelt zich grotendeels af binnen een periode van drie dagen. Dagen waarin Corte en de kidnapper (die elkaar ook al eerder bestreden) een dodelijk spel met elkaar spelen met het doel als winnaar uit de strijd te komen. Daarbij wordt de lezer bij voortduring verrast door onverwachte ontwikkelingen en dingen die niet zijn wat ze lijken. Het verhaal heeft ondanks alle gebeurtenissen een duidelijke lijn en de karakters komen heel geloofwaardig over. De schrijver, afkomstig uit de VS, heeft inmiddels al meer dan 25 thrillers uitgebracht (waaronder een serie met Lincoln Rhyme als hoofdpersoon) en daarnaast twee bundels met korte verhalen. Hij won met zijn boeken een groot aantal prijzen in de categorie crime/thriller en so…Lees verder

Over Jeffery Deaver

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Antonio G Colombo

Jeffery Deaver (Glen Ellyn (Illinois), 6 mei 1950) is een Amerikaanse schrijver.

Deaver was oorspronkelijk journalist maar studeerde later rechten en werd advocaat. Hij begon destijds ook met het schrijven van boeken.

De populairste boekenreeks die hij heeft uitgebracht, draait helemaal om de hoofdpersoon - detective Lincoln Rhyme - en zijn assistente Amelia Sachs. Vrijwel al zijn werk eindigt met een of meer verrassende wendingen.

Van drie van zijn boeken zijn films gemaakt: The Bone Collector (1999), The Devil's Teardrop (2010) en van A Maiden's Grave een tv-film genaamd Dead Silence (1997).

Op verzoek van de erfgenamen van Ian Fleming (in opdracht van Ian Fleming Publications Ltd ) schreef Jeffery Deaver een nieuw James Bondverhaal dat de titel Carte Blanche meekreeg. Het werd op 25 mei 2011 in Londen aan de pers voorgesteld en werd in de VS en in Canada op 14 juni 2011 door Simon & Schuster gepubliceerd. …Lees verder op Wikipedia