Marlo is moeder van drie jonge kinderen en oververmoeid. Haar broer huurt voor haar een nachtoppas Tully, een jonge vrouw met bijzondere eigenschappen.
Taal
Engels
Uitgever
Remain in Light, © 2018
1 dvd-video
Oorspr. opname
2018
Speelduur
95 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans
EAN
9789461875600
mooov

Besprekingen

Tragikomedie van Jason Reitman (Juno; Labor day) met in de hoofdrol Charlize Theron, die ook in ‘Young adult’ met Reitman werkte. Marlo is veertig, moeder van twee jonge kinderen en net bevallen van een derde. Het gebrek aan slaap sloopt haar en ze voelt dat ze faalt als moeder en als echtgenote. Haar rijke broer biedt aan een nachtoppas voor haar te huren. Dat wordt Tully (Mackenzie Davis), een aantrekkelijke, vrolijke twintiger die een reddende engel blijkt. Tussen haar en Marlo ontstaat een bijzondere band. De recensenten geven 3 of 4 sterren. Belinda van de Graaf (Trouw 9-5-'18): '(...) een humoristische midlifecrisis-film met ernstige ondertoon (...)'. VPRO Cinema (vpro.nl): ‘(…) wederom een spitsvondige en ontwapenend menselijke komedie over de scherpe randjes van het gewone leven. Het verhaal is een soort moderne, rauwe variant op Mary Poppins. Theron laat zich indrukwekkend gaan (…) Dat de afwikkeling van de plot iets tegenvalt, doet weinig af aan de zeldzaam eerlijke observat…Lees verder

Over Jason Reitman

CC BY 2.0 - Foto van/door Missy from Brooklyn, New York City

Jason Reitman (Montreal, 19 oktober 1977 is een Canadees-Amerikaans filmregisseur, scenarioschrijver en producent. Hij is het bekendst van zijn langspeelfilms Thank You for Smoking (2005), Juno (2007), Up in the Air (2009) en Young Adult (2011).

Biografie

Jason Reitman werd op 19 oktober 1977 geboren in Montreal, Quebec als zoon van de Canadese regisseur Ivan Reitman. Na hem werden nog zijn zussen Caroline en actrice Catherine geboren. Via zijn vaderskant is hij joods. Door de baan van zijn vader, verhuisde het gezin in Jasons kindertijd naar Los Angeles. Hierdoor beschikt hij zowel over het Canadese als het Amerikaanse staatsburgerschap.

Carrière

Reitmans eerste film Thank You for Smoking verscheen in 2005. Deze film was gebaseerd op een boek van Christopher Buckley en door Reitman zelf bewerkt tot een filmscript. De f…Lees verder op Wikipedia