Boek
Nederlands
Rechercheur Maeve Kerrigan en haar partner onderzoeken enkele moorden op Londense politiemensen.
Titel
De jacht
Auteur
Jane Casey
Vertaler
Maartje Van de Loo
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The kill
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Ambo|Anthos, 2015
383 p.
ISBN
9789026329913 (paperback)

Besprekingen

Maeve Kerrigan, rechercheur bij de moordbrigade van de Londense Metropolitan Police, wordt met inspecteur Josh Derwent ingeschakeld als een politieman na zijn werk in de Londense voorstad Isleworth op weg naar huis in zijn auto is doodgeschoten. Enkele dagen later wordt een in Tottenham patrouillerend politiebusje in de val gelokt en beschoten, waarbij vijf van zeven politiemensen omkomen. Nader onderzoek maakt niet direct duidelijk dat er een verband is tussen beide zaken, maar toevallig ontdekt Maeve dat een van haar chefs wordt gechanteerd door een zware crimineel die indirect betrokken is bij de tweede schietpartij. De in Londen wonende Ierse angliste (1977) publiceerde eerder zeven misdaadromans, waarvan in de laatste vier Maeve centraal staat. Deze goed vertaalde vijfde over haar is heel spannend, met herkenbare hoofdpersonen en geeft veel ruimte aan Maeve’s denkproces en haar groeiende vertrouwen in haar relatie met politieman Rob. De plot is, ondanks een wat mindere subplot, g…Lees verder

Over Jane Casey

Jane Casey (Dublin, 1977) is een Ierse auteur van thrillers.

Biografie

Jane Casey werd geboren in Dublin en studeerde letterkunde aan Trinity College en later aan de universiteit van Oxford. Ze werkt momenteel als redacteur bij een uitgeverij in Engeland en woont met haar echtgenoot, een strafrechtadvocaat, in Londen.

Bibliografie

  • Spoorloos (2011)

Maeve Kerrigan-serie

  1. The Burning (2010) vertaling: Brandbaar (2012)
  2. The Reckoning (2011) vertaling: Vergelding (2012)
  3. The Last Girl (2012) vertaling: De laatste dochter (2013)
  4. The Stranger You Know (2013) vertaling: De vreemde bekende (2014)
  5. The Kill (2014) vertaling: De jacht
  6. After the Fire (2015) vertaling: Na de brand
  7. Let …Lees verder op Wikipedia