Dwarsligger
Nederlands

Brandbaar

Jane Casey (auteur), Iris Van der Blom (vertaler)
Maeve Kerrigan werkt bij de Londense recherche en is samen met haar collega's op zoek naar een seriemoordenaar die vrouwen met hamers in elkaar slaat en vervolgens hun lichamen verbrandt. Als er een vijfde lichaam wordt gevonden, zijn er twijfels of deze Rebecca Haworth wel het slachtoffer is van de gevaarlijke 'vuurmoordenaar'. Maeve krijgt de taak om dat uit te zoeken en bijt zich vast in het ve
Extra onderwerp
THR, Dwarsliggers, Moord
Titel
Brandbaar
Auteur
Jane Casey
Vertaler
Iris Van der Blom
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The burning
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Dwarsligger, 2013
777 p. ; 12 cm
ISBN
9789049802271 (paperback)

Besprekingen

Maeve Kerrigan werkt bij de Londense recherche en is samen met haar collega's op zoek naar een seriemoordenaar die vrouwen met hamers in elkaar slaat en vervolgens hun lichamen verbrandt. Als er een vijfde lichaam wordt gevonden, zijn er twijfels of deze Rebecca Haworth wel het slachtoffer is van de gevaarlijke 'vuurmoordenaar'. Maeve krijgt de taak om dat uit te zoeken en bijt zich vast in het verleden van Rebecca. Daarnaast gaat de jacht op de seriemoordenaar onverminderd verder. Begrijpelijk dat het privéleven van Maeve daar onder lijdt. Deze onderhoudende en zeer goed opgebouwde thriller is vanuit het oogpunt van met name Maeve en Louise North, de beste vriendin van Rebecca, geschreven. Het wisselend perspectief verschaft de lezer meer informatie en verhoogt de spanning. Tweede roman van de jonge Engelse schrijfster, na het succesvolle 'Spoorloos' (2010)*, dat in Nederland de Crimezone Award voor het beste thrillerdebuut won. Uitgave in zakformaat op dundrukpapier als zogenoemde '…Lees verder

Over Jane Casey

Jane Casey (Dublin, 1977) is een Ierse auteur van thrillers.

Biografie

Jane Casey werd geboren in Dublin en studeerde letterkunde aan Trinity College en later aan de universiteit van Oxford. Ze werkt momenteel als redacteur bij een uitgeverij in Engeland en woont met haar echtgenoot, een strafrechtadvocaat, in Londen.

Bibliografie

  • Spoorloos (2011)

Maeve Kerrigan-serie

  1. The Burning (2010) vertaling: Brandbaar (2012)
  2. The Reckoning (2011) vertaling: Vergelding (2012)
  3. The Last Girl (2012) vertaling: De laatste dochter (2013)
  4. The Stranger You Know (2013) vertaling: De vreemde bekende (2014)
  5. The Kill (2014) vertaling: De jacht
  6. After the Fire (2015) vertaling: Na de brand
  7. Let …Lees verder op Wikipedia