Dvd
Chinees

1911 : revolution

Jackie Chan (regisseur), Li Zhang (regisseur), Ding Wei (componist)
Zuid-China, 1911. De keizerin treedt hard op tegen de opstandelingen onder leiding van Sun Yat-sen die de Qindynastie omver willen werpen.
Onderwerp
China ; 1900-1918
Titel
1911 : revolution
Regisseur
Jackie Chan Li Zhang
Componist
Ding Wei
Acteur
Winston Chao Bingbing Li
Uniforme titel
Xinhai geming
Taal
Chinees
Uitgever
Splendid Film, 2012
1 dvd-video
Oorspr. opname
2011
Speelduur
ca. 116 min.
Aantekening
Taalkeuze: Mandarijn, Duits Ondertiteling: Nederlands, Duits
EAN
4013549025270

Besprekingen

Een historisch epos, gemaakt in 2011 ter gelegenheid van het feit dat honderd jaar geleden in China een nationalistische, democratische revolutie plaatsvond. De film wordt gepresenteerd als de honderdste film van Jackie Chan, die zowel producent als co-regisseur is en een van de hoofdrollen speelt. De 1911-revolutie wordt ook Chinese revolutie of Xinhai (Hsinhai) revolutie genoemd. Onder leiding van Sun Yat-Sen proberen de revolutionairen van de Tongmenghui (later Kuomintang genoemd) de Qingdynastie omver te werpen. Keizerin Longyu treedt echter hard op met een nieuw gevormd leger. In de hoofdrollen Winston Chao (The wedding banquet) als Sun Yat-sen, Jackie Chan als diens rechterhand Hung Xing en Joan Chen als keizerin. Frank v.d. Ven (Movie 2 Movie, i) vindt dat de film te veel personages en gebeurtenissen op de kijker afvuurt en is overgoten met een nationalistisch en patriottisch sausje, maar dat 'mooie kostuums, indrukwekkende gevechten, sterk acteerwerk en fraaie soundtrack' veel…Lees verder

Over Jackie Chan

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Gage Skidmore

Jackie Chan (Hongkong, 7 april 1954) is een acteur, voormalige stuntman, zanger en kungfudeskundige uit Hongkong die vooral bekend is geworden door de min of meer door hem uitgevonden 'komische kungfu-film'.

Chans eigenlijke namen zijn Fang Shilong (Kantonees: Fôong Sie-Long) 房仕龍 en Chen Jiangsheng (Kantonees: Chan Kwôong-Saang) 陳港生. Hij ziet zichzelf als nakomeling van Fang Xuanling uit de Tang-dynastie.

Hij is gespecialiseerd in komische actiefilms waarin hij altijd de acrobatische stunts zelf uitvoert. Behalve dat hij acteur en stuntman is, regisseert, schrijft en produceert hij veel van zijn films zelf. Ook heeft hij als zanger enkele Chinese platen uitgebracht. Wereldwijd heeft hij miljoenen fans en wordt hij beschouwd als de succesvolste Chinese acteur aller tijden.

Biografie

Chan kreeg bij zijn geboorte de naam Kong-sang Chan, en nam later de naam Cheng Long aan.

Chans ouders werkten beiden voo…Lees verder op Wikipedia