Boek
Nederlands

Krokodil is jarig

Ingrid Schubert (auteur), Dieter Schubert (auteur)
De jarige Krokodil vindt een rode draad, die hij met halsbrekende toeren volgt door het bos, onder water en door een hol. Op een open plek wacht Krokodil niet alleen taart, maar ook zijn vrienden. Tekstloos prentenboekje met warmgekleurde, gedetailleerde tekeningen. Vanaf ca. 3 jaar.
Onderwerp
Jarig zijn
Titel
Krokodil is jarig / Ingrid en Dieter Schubert
Auteur
Ingrid Schubert Dieter Schubert
Taal
Nederlands
Uitgever
Rotterdam: Lemniscaat, 2005
[32] p. : ill.
Aantekening
Een IBBY silent book
ISBN
90-5637-673-X 9789056376734 (hardback)

Besprekingen

Het begon allemaal met 'Er ligt een krokodil onder mijn bed'. Sinds die tijd, nu 25 jaar geleden, zijn er vele mooie prentenboeken verschenen van Ingrid en Dieter Schubert. Tijd voor een feestje vonden de Schuberts en schreven dit feestelijke boekje, waarin vele figuren uit de andere door hen vervaardigde prentenboeken een rolletje spelen. Op een dag is Krokodil jarig en vindt hij een rode draad. Met halsbrekende toeren volgt hij de draad die hem door het bos, onder water en door een hol leidt. Dan wordt hij opgewacht door Egel die hem naar een open plek in het bos brengt. Hier wacht Krokodil niet alleen taart, maar ook zijn vrienden. Woeste Willem is er en Monkie, maar ook tovenaar Macrobius, Blue en de groene Zeemirmin en nog heel veel meer vrienden. Er wordt muziek gemaakt en gedanst en Krokodil ontdekt dat de rode draad nog een eindje verder gaat. Die draad gaat naar een ei waaruit een krokodillenvriendinnetje komt. Aan het eind van dit tekstloze verhaal bevindt zich een foto van …Lees verder

Over Ingrid Schubert

Ingrid Schubert (Essen, West-Duitsland, 29 maart 1953) is een schrijfster en illustrator van kinderboeken en prentenboeken uit de Nederlandstalige jeugdliteratuur.

Biografie

Na een opleiding (vrije schilderkunst) aan de kunstacademie van Münster (Duitsland) kreeg ze samen met Dieter Schubert een beurs voor de Rietveld Academie. Naar aanleiding van een opmerking van Piet Klaasse begonnen ze samen aan een prentenboek. Het resultaat werd Er ligt een krokodil onder mijn bed! (1980). Hoewel ze de meeste boeken samen maken, kreeg Dieter Schubert voor het enige boek waar alleen zijn naam opstaat - Monkie (1986) - een Gouden Penseel. Op de vraag wat hun werk typeert zegt Ingrid Schubert: "De subtiele grapjes, als ik dat mag zeggen. Soms moet je drie keer kijken tot je de details ziet die we met heel veel plezier in de tekening gestopt hebben. Maar ook onze nauwkeurigheid."

BibliografieLees verder op Wikipedia