Boek
Nederlands

Schemerzone

Als via de telefoon van een verpleegkundige in een Londense privékliniek vertrouwelijke informatie over het dochtertje van een beroemde voetballer in de pers komt, gaat ze op onderzoek uit.
Titel
Schemerzone
Auteur
Hilde Vandermeeren 1970-
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Q, © 2017
298 p.
ISBN
9789021403991 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Kate is verpleegkundige in een Londense privékliniek. Net als ze een baan op een VIP afdeling heeft, wordt er bij haar narcolepsie geconstateerd, waardoor ze soms plotseling in slaap valt. Als er via haar telefoon vertrouwelijke informatie over het dochtertje van een beroemde voetballer in de pers komt, is het moeilijk om haar onschuld te bewijzen en wordt ze ontslagen. Ze doet er alles aan om de waarheid aan het licht te brengen, maar dat blijkt niet zo succesvol. Iemand wil dat verhinderen. Korte hoofdstukken, afgewisseld met cursief geschreven fragmenten, geschreven vanuit de moordenaar, die overigens tot het laatst toe onbekend blijft. Goede karaktertekening, vlot taalgebruik en een mooie spanningsboog die tot het eind toe wordt vastgehouden. Veel verdachten, maar een verrassende plot. De auteur (Waregem, 1970) studeerde psychologie, schreef een veertigtal kinderboeken en ontving voor haar thrillerdebuut ‘Als alles duister wordt’* (2013) de Hercule Poirot publieksprijs. Dit is haa…Lees verder

Over Hilde Vandermeeren

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Patrick Rosselle

Hilde Vandermeeren (Waregem, 25 september 1970) studeerde psychologie en is de meest bekroonde Vlaamse thrillerschrijfster.

Biografie

Vandermeeren studeerde psychologie aan de KU Leuven en gaf jarenlang les in het secundair onderwijs. Sinds 2001 publiceerde ze bijna vijftig kinder- en jeugdboeken. Vele daarvan werden vertaald. Ze won diverse literaire prijzen, waaronder een Zilveren Griffel, twee Vlag en Wimpels, een Boekenwelp, een White Raven en de Hercule Poirotprijs.

In 2013 verscheen Als alles duister wordt bij de Nederlandse uitgeverij Q (Singel Uitgeverijen). Ze won daarmee de Knack Hercule Poirot Publieksprijs 2013 en stond op de longlist van de Diamanten Kogel 2013. Daarna verschenen haar thrillers De toeschouwers (2014), Stille grond (2015) en Scorpio (2016). Stille grond haalde de shortlist Gouden Strop 2016, de jaarlijkse prijs voor het beste spannende Nederlandstalige boek…Lees verder op Wikipedia