Boek
Nederlands

Plotter is jarig

Hilde Schuurmans (auteur)

Plotter is jarig

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Als Plotter jarig is, komt Pollie Big hem helpen op zijn feestje, maar het lijkt wel of zij degene is die jarig is. Prentenboek met gekleurde tekeningen. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
Plotter is jarig
Auteur
Hilde Schuurmans
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2006
[28] p. : ill.
ISBN
90-448-0606-8 9789044806069 (hardback)

Besprekingen

Het figuurtje Plotter duikt inmiddels al 10 jaar op in diverse prentenboeken. In Plotter is jarig mag Plotter dan ook een verjaardagsfeestje geven. Plotter verheugt zich erg op het feestje, en heeft nog veel werk met de voorbereidingen. Maar dan duikt Pollie Pig veel te vroeg op, en bemoeit zich met alles. Ook wanneer de andere vriendjes aankomen, blijft Pollie haar best doen om in het middelpunt van de belangstelling te staan en het feestje helemaal naar haar hand te zetten. Plotter kijkt een hele tijd lijdzaam toe, maar wanneer de prachtige taart van mama ook nog eens door Pollie's schuld tegen de grond gaat, is voor Plotter de maat vol. Maar dan verontschuldigt Pollie zich, en vertelt ze aan Plotter dat ze hem heel lief vindt. En dat is genoeg om Plotter weer te laten bijdraaien: hij vergeeft Pollie zelfs met een dikke zoen. Samen bouwen ze een supergrote zandtaart in de zandbak en dan kan het feest pas goed beginnen.

Verjaardagfeestjes zijn een populair en bekend the…Lees verder
Het hondje Plotter wordt zes jaar en heeft erg veel zin in een echt verjaardagsfeest. Al vroeg komt Pollie Big helpen. Na verloop van tijd neemt ze eigenlijk de organisatie helemaal over en lijkt het alsof het haar verjaardagsfeestje is. Plotter verschuift steeds meer naar de achtergrond tot hij kwaad wegloopt. Bij de zandbak vertelt Pollie Big dat zij eigenlijk jaloers was en dat zij spijt heeft dat zij het feestje verpest heeft. Oblong prentenboek over dieren met menselijke eigenschappen, waarbij het thema jaloezie goed is uitgewerkt. Voor de jonge kleuter biedt het boek voldoende identificatiemogelijkheden. Plotter, al bekend uit eerdere prentenboeken, wordt goed neergezet. De tekst, duidelijk gescheiden van de kleinere illustraties op de linkerpagina’s, laat zich eenvoudig voorlezen en kan aanleiding zijn tot praten over jaloezie. De ingekaderde paginagrote illustraties, inkttekeningen ingekleurd met waterverf, op de rechterpagina’s volgen het verhaal getrouw en vullen dit soms aa…Lees verder