Boek
Nederlands

Klein wit visje is zo blij

+1
Klein wit visje is zo blij
×
Klein wit visje is zo blij Klein wit visje is zo blij

Klein wit visje is zo blij

Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Klein wit visje is blij want zijn moeder komt hem ophalen om naar huis te gaan, maar eerst neemt hij nog afscheid van zijn vriendjes. Vierkant prentenboek met kleurige tekeningen tegen een pikzwarte achtergrond, om enkele voorzetsels aan te leren. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Blij zijn, Taal
Titel
Klein wit visje is zo blij
Auteur
Guido Van Genechten
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2008
[18] p. : ill.
ISBN
9789044808391

Besprekingen

Klein wit visje is heel blij als mama het komt halen. Voor klein wit visje met mama meegaat, moet het eerst afscheid nemen van zijn vriendjes. Van: slakje in de schelp, kikker op de rots, zeepaardje onder het blad, krabbetje achter de steen, goudvisje tussen de rietstengels. Prentenboek van lichtglanzend karton met afgeronde hoeken en zwarte pagina's. De verschillende dieren zijn vereenvoudigd weergegeven, in verschillende technieken. De tekst is summier en ondersteunt de illustraties. Peuters leren op een speelse manier niet alleen de diverse (water)dieren kennen, maar ook de verschillende voorzetsels. Het element van afscheid nemen zal voor herkenning zorgen. Dit prentenboek is het vierde over Klein wit visje. Eerder verschenen: 'Klein wit visje', 'Klein wit visje telt tot 11' en 'Klein wit visje wordt groot'. Om met peuters te lezen en vooral vaak te bekijken. Vanaf ca. 2,5 jaar.

Klein wit visje is zo blij

Klein wit visje is zo blij. Mama komt hem halen! Visje neemt afscheid van zijn vriendjes. Dag slakje in de schelp, dag kikker op de rots, … Tot morgen, ik ga nu met mama mee. Het verhaaltje is eenvoudig en herkenbaar, de tekst is beperkt tot korte zinnetjes van een vijftal woorden. Het papier is stevig met afgeronde hoeken, zodat de peuters zelf kunnen bladeren. Het boek is prachtig geïllustreerd. Het visje en zijn vriendjes worden schattig en wat naïef afgebeeld, tegen een zwarte achtergrond. In het boek worden de voorzetsels op een aanschouwelijke manier aangebracht. Een educatief, maar vooral heel schattig, kindvriendelijk boek!


Over Guido Van Genechten

Guido Van Genechten (Mol, 19 augustus 1957) is een Vlaamse auteur en illustrator. Guido Van Genechten is wereldwijd bekend met zijn prentenboeken.

In 1995 verscheen In het donker het eerste in een inmiddels omvangrijke reeks prentenboeken voor peuters en kleuters. Het bekendste figuurtje door hem ontworpen is waarschijnlijk het konijntje met het slap oortje Rikki.

Guido Van Genechten studeerde typografie en werkte jarenlang in de grafische sector, waar hij vooral bezig was met lay-out en montage. Intussen volgde hij lessen tekenen, schilderen, grafiek en fotografie aan de kunstacademie van Mol.

Zijn prentenboeken verschenen in vele talen. In 2010 is zijn prentenboek Wiebelbillenboogie prentenboek van het jaar 2010 en staat centraal in de Nationale Voorleesdagen.

Bibliografie

Kijk je mee

  • Tamme beestjes (Clavis)
  • Wilde beestjes (Clavis)

Max