Boek
Nederlands

Wie wordt mijn baasje?

Gitte Spee (auteur)
+1
Wie wordt mijn baasje?
×
Wie wordt mijn baasje? Wie wordt mijn baasje?

Wie wordt mijn baasje?

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Hondje zit in het asiel. Hij wil een eigen baasje, maar iedereen loopt hem voorbij. Wil dan helemaal niemand hem hebben? Vierkatn prentenboek met sfeervolle kleurenillustraties. Vanaf ca. 5 jaar.
Titel
Wie wordt mijn baasje? / getekend en geschreven door Gitte Spee
Auteur
Gitte Spee
Taal
Nederlands
Uitgever
Vianen: The House of Books, 2009
[28] p. : ill.
ISBN
9789044325058

Besprekingen

Hondje zit in het asiel en wil dolgraag een eigen baasje. Maar ieder potentieel baasje loopt hem voorbij. Hondje bedenkt daarom allerlei redenen waarom hij blij moet zijn dat ze hem voorbij lopen. Bij de zwerver zou hij onder een brug moeten slapen, bij de drukke zakenman zou hij veel alleen zijn en bij de man met de kapiteinspet zou hij vast alleen maar op het dek worden uitgelaten en daar zijn geen bomen. Gelukkig komt er eindelijk een lief meisje dat Hondje wel wil hebben. Helemaal gelukkig wordt Hondje wanneer hij een eigen naam krijgt. Lief, maar ook grappig verhaaltje dat goed de eenzaamheid en het optimisme van Hondje beschrijft. Het laat zich door de vele dialogen goed voorlezen. Dit vierkante prentenboek is voorzien van sfeervolle, humoristische kleurenillustraties die een dubbele pagina beslaan en het verhaal iets extra’s geven. Ze zijn typerend voor deze illustrator en geven het verhaal een wat melancholieke en zoete sfeer. De tekst beslaat ongeveer twintig procent van het …Lees verder

Wie wordt mijn baasje?

Een hondje woont in een asiel, hij wil zó graag een baasje. Er komen heel wat mensen kijken: een duikbootkapitein, een bakker, een zakenman ... Als ze voorbij zijn gelopen, troost hij zichzelf met het idee dat het toch niet leuk zou geweest zijn bij één van hen. Dan komt er een meisje langs, zij neemt het hondje mee. Samen met haar kan hij ravotten, spelen, rennen ... Net wat het hondje had gedroomd. Leuk detail: op de laatste pagina kan je zelf een naam invullen voor het hondje. Het is een lief verhaal om voor te lezen, ook geschikt voor lezertjes vanaf zeven jaar. De tekeningen staan over de volledige pagina's verspreid. De kleuren zijn nogal flets en niet erg aantrekkelijk door de nogal dominante zwarte lijnen. Het hondje komt niet erg schattig over.


Over Gitte Spee

CC BY 3.0 - Foto van/door Margot Brakel

Gitte Spee (Soerabaja, 29 december 1950) is een Nederlandse illustratrice van kinderboeken waaronder de series Aap & Mol, Dierendorpje en Meneer Big.

Leven en werk

Gitte Spee is geboren op Java en verhuisde op elfjarige leeftijd naar Nederland. In 1983 studeerde ze af aan de Gerrit Rietveld Academie te Amsterdam. Ze illustreert veel boeken van andere schrijvers, zoals de Duitse Millie-boeken van Dagmar Chidolue. Later begon ze ook zelf boeken te schrijven. Het eerste prentenboek dat ze zelf schreef, was Meneer Big gaat naar de maan. Haar boeken verschenen ook in het buitenland, waaronder in Zweden, Frankrijk, Duitsland, Amerika, Japan en Korea. Sinds 2012 maakt Gitte geen deel meer uit van De Illustratiestudio in Amsterdam, maar werkt zij vanuit haar atelier in Laren.

Prijzen