Boek
Nederlands

Een droomjaar met Rosa de rozenfee

Gitte Spee (auteur)
+1
Een droomjaar met Rosa de rozenfee
×
Een droomjaar met Rosa de rozenfee Een droomjaar met Rosa de rozenfee

Een droomjaar met Rosa de rozenfee

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Vier verhalen waarin Rosa de rozenfee in de vier seizoenen avonturen beleeft met de dieren in het bos. Oblong prentenboek met paginagrote sfeervolle illustraties in zachte kleuren en tekst op rijm. Vanaf ca. 4 jaar.
Bevat
Extra onderwerp
prentenboeken
Titel
Een droomjaar met Rosa de rozenfee
Auteur
Gitte Spee
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, 2015
[112] p. : ill.
ISBN
9789020682465 (hardback)

Besprekingen

Prentenboekje in oblong formaat met vier voorleesverhalen over Rosa de rozenfee. Het eerste en laatste verhaal verschenen eerder al afzonderlijk als prentenboek. Samen beslaan de verhalen alle seizoenen van het jaar. In het eerste verhaal tovert Rosa rupsen om tot vlinders. In het tweede verhaal tovert ze een zonnebloem open, zodat de zomer kan beginnen. In het derde helpt ze een pad met toverkracht en verf om een rode paddenstoel witte stippen te geven. En in het vierde verhaal ontvlucht ze de koude winter in een muizenhol. Leuk is dat bepaalde personages en verhaalgegevens in de verschillende verhalen terugkomen, zodat je de wereld van Rosa steeds beter leert kennen. Links staat steeds de tekst geschreven in gebroken rijm (abcb) met een kleine tekening, rechts een bladvullende illustratie in tere pasteltinten. Mooi is het bijzondere perspectief in de miniatuurwereld van Rosa: Rosa en haar vriendjes luieren bijvoorbeeld in het hart van een zonnebloem en de steel van de zonnebloem is …Lees verder

Over Gitte Spee

CC BY 3.0 - Foto van/door Margot Brakel

Gitte Spee (Soerabaja, 29 december 1950) is een Nederlandse illustratrice van kinderboeken waaronder de series Aap & Mol, Dierendorpje en Meneer Big.

Leven en werk

Gitte Spee is geboren op Java en verhuisde op elfjarige leeftijd naar Nederland. In 1983 studeerde ze af aan de Gerrit Rietveld Academie te Amsterdam. Ze illustreert veel boeken van andere schrijvers, zoals de Duitse Millie-boeken van Dagmar Chidolue. Later begon ze ook zelf boeken te schrijven. Het eerste prentenboek dat ze zelf schreef, was Meneer Big gaat naar de maan. Haar boeken verschenen ook in het buitenland, waaronder in Zweden, Frankrijk, Duitsland, Amerika, Japan en Korea. Sinds 2012 maakt Gitte geen deel meer uit van De Illustratiestudio in Amsterdam, maar werkt zij vanuit haar atelier in Laren.

Prijzen