Boek
Nederlands

Het monster van Frankenstein

Geronimo Stilton (bewerker), Mary Wollstonecraft Shelley (naar het werk van), Danilo Loizedda (illustrator)
Muis Robert Walton is ontdekkingsreiziger en hoort op de Noordpool het verhaal van natuurkundige Victor Frankenstein. Tijdens een van zijn experimenten riep hij een monster tot leven: Frankenstein. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Titel
Het monster van Frankenstein
Bewerker
Geronimo Stilton
Naar het werk van
Mary Wollstonecraft Shelley
Illustrator
Danilo Loizedda Edwyn Nori
Vertaler
Dorette Zwaans
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Il mistero di Frankenstein
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: De Wakkere Muis, 2014
213 p. : ill.
ISBN
9789085922827 (hardback)

Besprekingen

Muis Robert Walton, een ontdekkingsreiziger, komt op de Noordpool de natuurkundige Victor Frankenstein tegen die hem een wonderlijk verhaal vertelt: hij is op zoek naar een monster dat hij zelf gemaakt heeft. Dan volgt het levensverhaal van Frankenstein, waaruit blijkt dat het schepsel, op zoek naar vriendschap, overal verstoten werd. Daarom is hij op zoek gegaan naar zijn schepper, over de hele wereld een spoor van dood en geweld achterlatend. In deze vrij navertelde klassieker van Mary Shelley (1818) weet Stilton zijn lezers behalve met het verhaal vooral aan zich te binden door de speels vormgegeven tekst in de bekende stijl met verschillende soorten lettertypen, stripachtige tekeningen en vrolijke kleuren. Voor middelmatige lezers een houvast omdat de toch niet altijd eenvoudige tekst voor hen vaak niet te overzien is. De vele kleurrijke illustraties hebben verschillende formaten, soms ook over dubbele pagina's. Deel uit de uitgebreide reeks van bewerkingen van klassiekers van dit…Lees verder

Over Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door PieterDP

Geronimo Stilton is een kinderboekenreeks, die in Nederland wordt uitgegeven door Uitgeverij De Wakkere Muis en in België door Bakermat en Lannoo.

Serie

De boeken van Geronimo Stilton worden geschreven als autobiografische verhalen, met Geronimo Stilton als ik-figuur. De boeken worden uitgegeven onder de naam Geronimo Stilton, maar zijn gebaseerd op de ideeën van de oorspronkelijke schrijfster Elisabetta Dami. Momenteel worden de boeken echter geschreven door diverse schrijvers in een studio. De reeks wordt door diverse tekenaars geïllustreerd, waaronder Larry Keys, Lorenzo Chiavini, Silvia Bigolin en Lorenzo de Pretto. In Italië is het een van de meest populaire kinderboekenseries. De serie richt zich op kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar en verschijnt ondertussen in 35 talen.

De naam van de muis is afgeleid van de Indiaanse held Geronimo, de militaire aanvoerder van de Apachen aan het eind van de 19e eeuw, en …Lees verder op Wikipedia

Suggesties