Als de dochter van een openbaar aanklaagster dreigbrieven ontvangt, stuurt haar alleenstaande moeder haar naar haar vader.
Titel
Het warme zuiden
Auteur
Danielle Steel
Vertaler
Saskia Peterzon-Kotte
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Southern lights
Uitgever
Abcoude: Grote Letter Bibliotheek, 2011
2 dl.
ISBN
9789036427487 (hardback)

Andere formaten:

Besprekingen

Openbaar aanklaagster Alexa is bezig met de zaak van een seriemoordenaar die het gemunt heeft op jonge vrouwen. Als haar dochter Savannah bedreigd wordt, stuurt Alexa haar naar haar ex-man die in het zuiden van de VS woont. Daar wordt Savannah bijzonder vervelend behandeld door de vrouw van haar vader. Savannah krijgt echter veel vrienden en voelt zich helemaal thuis in een omgeving die nog sterk vasthoudt aan tradities. Deze roman gaat over het loslaten van je kinderen en het verwerken van eigen verdriet en woede. Sommige stukken doen sterk denken aan romans van Virginia Andrews, o.a. door een knap, erg sympathiek meisje dat bruut wordt behandeld door haar boze stiefmoeder. De rechtszaak is niet zo boeiend omdat het bewijs voor het oprapen ligt. De hoofdpersonen zijn bijna allemaal erg aardige, welgestelde mensen waarmee het uiteindelijk heel erg goed afloopt. Vooral een aanrader voor liefhebbers van deze schrijfster.

Over Danielle Steel

Danielle Steel (New York, 14 augustus 1947) is een Amerikaanse schrijfster van romantische boeken, veelal gelezen door vrouwen. Steel heeft meer dan 120 romans geschreven (per 2019), waarvan verschillende verfilmd zijn. Er zijn al meer dan 800 miljoen exemplaren van haar romans verkocht, in 69 landen en 43 talen (per 2018).

Naast haar werk voor volwassenen heeft Steel ook een serie kinderboeken geschreven, de Max en Martha-serie. Ook schreef ze vier 'Freddie'-boeken, over gebeurtenissen in het leven van kinderen, zoals een doktersbezoek en een nacht uit logeren. Ook heeft zij een poëziebundel gepubliceerd.

Steel is zeer geïnteresseerd in het welzijn van kinderen. Zelf heeft zij negen kinderen grootgebracht. Ze is vijf keer getrouwd geweest, met Claude-Eric Lazard, Danny Zugelder, William Toth, John Traina en Tom Perkins. Haar zoon Nicholas Traina pleegde op 19-jarige leeftijd zelfmoord. Steel schreef twee non-fictieboeken over Nicholas' leven en dood, Having…Lees verder op Wikipedia

Suggesties