Boek
Nederlands

V = de vos

+1
V = de vos
×
V = de vos V = de vos
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
De a is van Anna, die naar IJsland ging en alleen maar ananas at. En de ij is van ijsbeer en de y van yak. De oo is van een groot oog, de ui van een uier en de ou is heel oud. Variatie op het ABC-boek met grappige aquareltekeningen in zachte kleuren en tekst op rijm. Vanaf ca. 5 jaar.
Onderwerp
Letters, Taal
Extra onderwerp
prentenboeken
Titel
V = de vos / tekst & illustraties Daan Remmerts de Vries
Auteur
Daan Remmerts De Vries
Taal
Nederlands
Uitgever
[Hoorn]: Uitgeverij Hoogland & Van Klaveren, 2016
[84] p. : ill.
ISBN
9789089671448 (hardback)

Besprekingen

In deze uitgave, een variant op het ABC-boek, worden alle Nederlandse letters en klanken (ij en y, korte klinkers, lange klinkers en tweeteken klinkers) weergegeven. Aan iedere letter of lettercombinatie is een dubbele pagina gewijd: links zien we de letter verborgen in een grote, zachtgekleurde aquareltekening; rechts zien we de letter eenvoudig verbeeld in de vorm van een voorwerp, een handeling of een persoon. De V vormt bijvoorbeeld de spitse snuit van een vos, de C vormt een cent en de S het lichaam van een slang. Tevens staan op de rechterbladzijde de titel (bijvoorbeeld: v = vos of c = cent) én enkele zinnen tekst die de tekening ondersteunen en waarin de betreffende letter ettelijke malen terug te vinden is. De groot gedrukte tekst (lettertype Comic Sans) bevat steeds een aantal rijmende zinnen. Er wordt gebruikgemaakt van diverse rijmschema’s. De vierkante uitgave is mooi verzorgd en kan kinderen die interesse hebben in letters helpen bij het onthouden van de klanken en lette…Lees verder

Over Daan Remmerts De Vries

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Daan Remmerts de Vries

Daan Remmerts de Vries (Leeuwarden, 5 april 1962) is een Nederlands schrijver van kinderboeken en boeken voor volwassenen, daarbij is hij illustrator, schilder en muzikant.

Levensloop

Daan Remmerts de Vries volgde de opleiding Tekenen en Handvaardigheid aan De Witte Lelie in Amsterdam. Al snel na het voltooien hiervan is hij fulltime gaan schilderen en schrijven. In 1990 debuteerde hij als kinderboekenschrijver met 'Zippy en Slos', vernoemd naar zijn eigen katten, geïllustreerd met linoleumsneden.

Remmerts de Vries heeft veel gereisd; in Newfoundland ging hij op zoek naar walvissen, in de Pyreneeën heeft hij gieren bestudeerd, in India heeft hij o. a. Aziatische leeuwen, wilde ezels en tijgers gefotografeerd en gefilmd. Veel van deze ervaringen komen terug in zijn boeken.

Remmerts de Vries heeft nooit willen kiezen tussen schilderen en schrijven. Hij heeft meer dan dertig boeken geïllustreerd. In 2010, naar aanleidin…Lees verder op Wikipedia