Boek
Nederlands

Wetten van terreur

Christopher Reich (auteur), Tracey Drost-Plegt (vertaler)
Na de moord op zijn vader besluit de schatrijke baas van een hedgefonds op de daders te jagen en stuit zijn ex-vrouw op een grote partij wapens die kennelijk bedoeld zijn voor een aanslag.
Titel
Wetten van terreur
Auteur
Christopher Reich
Vertaler
Tracey Drost-Plegt
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The prince of risk
Editie
1
Uitgever
Antwerpen: Manteau, 2014
390 p.
ISBN
9789022329436 (paperback)

Besprekingen

Net op het moment dat de afluisterpraktijken van de NSA bekend worden, verschijnt van de Amerikaan Christopher Reich een roman waarbij een ambitieuze hoge piet uit de Chinese regering via een enorm investeringsfonds belangen koopt in multinationals die kritieke infrastructuur fabriceren. Via stromannen in die bedrijven wordt software geïnstalleerd om het financiële systeem in de VS te saboteren. De voorzitter van de beurs van New York is deze economische spionage en machinaties op het spoor, maar wordt op spectaculaire wijze om het leven gebracht als hij de president op de hoogte wil stellen. Zijn zoon Bobby Astor, een Gordon Gekko-type, is een succesvolle hedgefondshandelaar die de moord op zijn vader wil oplossen. Omdat hij ondertussen met zijn fonds speculeert op een daling van de yuan ten opzichte van de dollar, raakt hij tijdens zijn onderzoek niet alleen fysiek, maar ook financieel in moeilijkheden.
Wetten van terreur is een erg Amerikaans gekleurde, patriottische fi…Lees verder
De vader van de steenrijke beurshandelaar Bobby Astor komt bij een aanslag voor het Witte Huis om het leven. Hij was directeur van de New York Stock Exchange. Vader en zoon hadden geen contact, maar seconden voor hij stierf sms'te hij een woord naar zijn zoon, die vastbesloten is te achterhalen wie er achter de aanslag zit. Bobby’s ex-vrouw is een FBI-agente die van het harde werk houdt. Bij een onderzoek komen haar drie metgezellen om het leven, evenals de moordenaar die een grote wapenvoorraad verborgen hield. Voor een aanslag wordt gevreesd. Beide zaken blijken met elkaar te maken te hebben en zijn onderdeel van een wereldwijd complot. Best spannend, maar de lezer moet wel veel interesse hebben in de wereld van het grote geld, hedgefondsen, speculanten, shortselling en het al of niet revalueren van de Chinese munt. Ook blijven de personages erg vlak en maakt de lezer kennis met ze via een overdaad aan feitjes. Het typisch Amerikaanse (de grootste, beste, rijkste, sterkste) speelt e…Lees verder

Over Christopher Reich

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Larry D. Moore

Christopher Reich (Tokio, 1961) is een Amerikaans auteur.

He studeerde zowel aan de Universiteit van Georgetown als Universiteit van Texas en werkte als bankier in Zwitserland voor een Zwitserse bancaire instelling. Reich heeft zich toegelegd op het schrijven van financiële thrillers.

Bibliografie

  • 1998 - Geheime rekening (Numbered Account), De Boekerij, 1998
  • 2000 - De loper (The Runner), De Boekerij, 2000
  • 2002 - Het eerste miljard (The First Billion), De Boekerij, 2002
  • 2003 - Bankier van de duivel (The Devil's Banker), De Boekerij, 2003
  • 2005 - Bankiers van de elite (The Patriots' Club), De Boekerij, 2005
  • 2008 - Wetten van verraad (Rules of Deception), De Boekerij, 2008
  • 2009 - Wetten van wraak (Rules of Vengeance), De Boekerij, 2009
  • 2010 - Wetten van bedrog (Rules of Betrayal), A.W. Bruna Uitgevers, …Lees verder op Wikipedia