Boek
Nederlands

Gezellig is anders : novelle

+1
Gezellig is anders : novelle
×
Gezellig is anders : novelle Gezellig is anders : novelle

Gezellig is anders : novelle

In de reeks:
Genre:
Christophe Vekeman volgt Ish Ait Hamou op en schrijft de tweede Manteau-novelle voor de Te Gek!?-campagne.

Ralph, zesendertig jaar, cameraman voor een regionale televisiezender en minnaar van een getrouwde vrouw, besluit op een dag de kwaadaardigheid van de mensen in het algemeen en die van hemzelf in het bijzonder niet langer voor lief te nemen. Van nu af aan heeft hij nog slechts één
Onderwerp
Goed en kwaad
Titel
Gezellig is anders : novelle
Auteur
Christophe Vekeman
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Manteau, 2016
118 p.
ISBN
9789022332962 (paperback)

Besprekingen

Gezelligheidsfestival

Novelle. In de novelle Gezellig is anders begeeft Vekeman zich dan weer in de schemerzone tussen waan en werkelijkheid.

Naast het met hartenbloed geschreven Johnny Paycheck verscheen bijna simultaan ook een novelle van de hyperproductieve Vekeman. Gezellig is anders schreef hij in opdracht van de Te Gek?!-campagne. Thematisch mocht Vekeman vrijuit de dunne lijn tussen normaliteit en waanzin bewandelen.

Dat blijkt een kolfje naar zijn hand. In het 118 pagina's tellende verhaal sleurt hij ons mee in het hoofd van een doordravende cameraman. Deze 36-jarige Ralph verliest zijn baan en wordt bevangen door een geestelijke crisis zonder weerga, waardoor hij zich ettelijke dagen compleet van de wereld afzondert. Ook zijn minnares Sonja scheept hij af.

Maar plots rijst er een inzicht: Ralph gaat de hem voortdurend bestokende kwaadaardigheid in de wereld draconisch bestrijden. Hij wil uitsluitend nog gezelligheid bewerkstelligen. 'Alle mensen waren gek, alle mensen waren noodlijdend in geestelijk opzicht, noodlijdend en hulpbehoevend, en wat hielp wa…Lees verder

Over Christophe Vekeman

Christophe Vekeman (Temse, 30 december 1972) is een Belgische schrijver, dichter en performer. Tot nog toe publiceerde hij verscheidene romans, een verhalenbundel, een essaybundel, een novelle, een biografie en twee gedichtenbundels.

Biografie

Vekeman debuteerde in 1999 met Alle mussen zullen sterven, en in 2001 verscheen Vekemans eerste column in de Vlaamse krant De Morgen. De krant brengt sindsdien regelmatig zijn bijdragen, en het merendeel van de stukken opgenomen in zijn werk Leven is werk verschenen eerder in De Morgen.

Samen met Herman Brusselmans verzorgde hij in de jaren 2011 tot 2013 een autorubriek in het weekendmagazine van De Morgen. Sinds september 2013 bespreekt Vekeman wekelijks een boek in het programma Pompidou op de Vlaamse radiozender Klara.

Vekeman was reeds aanwezig als gast op literaire podia zoals Saint-Amour, De Nachten, Zuiderzinnen, Geletterde Mens…Lees verder op Wikipedia