Dvd
Engels

Rio

Carlos Saldanha (regisseur), John Powell (componist), Nathalie Meskens (uitvoerder)

Rio

Carlos Saldanha (regisseur), John Powell (componist), Nathalie Meskens (uitvoerder)
Doelgroep:
Alle leeftijden
Titel
Rio
Regisseur
Carlos Saldanha 1965-
Componist
John Powell 1963-
Uitvoerder
Nathalie Meskens  (stem) Ronny Mosuse  (stem) Pieter Embrechts  (stem) Bart Peeters  (stem)
Taal
Engels
Uitgever
Twentieth Century Fox Home Entertainment, 2011
1 dvd-video
Oorspr. opname
2011
Speelduur
ca. 93 min.
Aantekening
Taalkeuze: Nederlands, Vlaams, Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels
EAN
8712626094043 8712626065036 8712626088158

Over Carlos Saldanha

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Boungawa

Carlos Saldanha (Rio de Janeiro, 24 januari 1968) is een Braziliaans filmregisseur, producent en animator.

Saldanha is het meest bekend om zijn werken van Blue Sky Studios. Hij regisseerde de animatiefilms Ice Age: The Meltdown, Ice Age: Dawn of the Dinosaurs, Rio, Rio 2 en Ferdinand. Met Chris Wedge regisseerde hij samen de animatiefilms Ice Age en Robots. Hij ontving samen met John C. Donkin voor de korte animatiefilm Gone Nutty in 2004 een Oscar-nominatie voor beste korte animatiefilm.

Filmografie

  • 1996: Joe's Apartment (leidinggevende animator)
  • 1997: A Simple Wish (creatief leidinggevende)
  • 1998: Bunny (animator / korte film)
  • 1999: Fight Club (animatie leidinggevende)
  • 2002: Ice Age (co-regie)
  • 2002: Gone Nutty (regie / korte film)
  • 2005: Robots (co-regie)
  • Lees verder op Wikipedia