Boek
Nederlands

Vuurtorenwachter

Camilla Läckberg (auteur), Elina Van der Heijden (vertaler), Wiveca Jongeneel (vertaler)

Vuurtorenwachter

Camilla Läckberg (auteur), Elina Van der Heijden (vertaler), Wiveca Jongeneel (vertaler)
In de reeks:
Genre:
Titel
Vuurtorenwachter
Auteur
Camilla Läckberg
Vertaler
Elina Van der Heijden Wiveca Jongeneel
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Zweeds
Oorspr. titel
Fyrvaktaren
Editie
5
Uitgever
Amsterdam: Anthos, 2011
425 p.
ISBN
9789041416018 (paperback)

Besprekingen

Vuurtorenwachter is het zevende deel uit de serie rond inspecteur Patrik Hedström en zijn vrouw, schrijfster Erica Falck. Na de cliffhanger uit Zeemeermin, waarin Camilla Läckberg de lezer in het ongewisse liet over het lot van een paar belangrijke personages, begint dit nieuwe verhaal een beetje in mineur. Erica is ondertussen bevallen van haar tweeling, maar haar zus Anna heeft bij een zwaar auto-ongeluk haar ongeboren kind verloren waardoor ze verzeild is geraakt in een diepe depressie. Hedström gaat dan weer pas terug aan het werk na een ziekteverlof wegens hartproblemen. Het dagelijkse leven neemt dus maar net weer zijn normale vorm aan wanneer de politie het lijk vindt van een man die in zijn appartement in het achterhoofd is geschoten. Het slachtoffer is Mats Sverin, een ietwat anonieme figuur die op het eerste gezicht een saai en kleurloos bestaan leidde. Hedström en zijn team zullen het leven van Sverin dus grondig moeten omspitten om de dader te vinden, en daar…Lees verder
In een stadje in de buurt van Göteborg wordt Mats Sverin doodgeschoten in zijn flat, een rustige en vriendelijke man die op het eerste gezicht geen vijanden heeft. Tegelijk bevindt zich op een klein eilandje voor de kust Annie met haar zoontje, gevlucht uit Stockholm en een jeugdvriendin van Mats. Inspecteur Patrik Hedström die net weer terug is van ziekteverlof, onderzoekt de moord, maar kan er lange tijd geen vinger achter krijgen. Tegelijkertijd spelen er nog andere zaken, zoals de diepe depressie van zijn schoonzus na een ongeluk, waarbij haar ongeboren kind is gestorven. En dan zijn er de geruchten over schimmen op het eiland, geruchten die niemand gelooft, maar toch. De schrijfster maakt het zich niet gemakkelijk door zoveel elementen voor het plot aan te dragen en door het verhaal vanuit steeds wisselende gezichtspunten te vertellen. Ze slaagt daar boven verwachting in en er ontstaat een serie fraaie psychologische portretten en een knappe ontrafeling van alle mysteries. Weer e…Lees verder

Over Camilla Läckberg

CC BY 3.0 - Foto van/door Suz

Camilla Läckberg (Fjällbacka, 30 augustus 1974) is een Zweedse schrijfster van misdaadromans.

Persoonlijk

Camilla, geboren Jean Edith Camilla Läckberg, is van huis uit econoom maar tegenwoordig fulltime schrijfster. Ze woont in Stockholm met haar drie kinderen en haar partner. De meeste van haar boeken spelen zich af aan de westkust van Zweden, de streek waar ze ook geboren is.

Bibliografie

  • 2019: En bur av guld - Gouden kooi (2019) ISBN 9789044354423
  • 2017: Häxan - Heks (2017) ISBN 9789041420152
  • 2014: Lejontämjaren - Leeuwentemmer (2015) ISBN 9789026329357
  • 2010: Änglamakerskan - Engeleneiland (2012) ISBN 9789049804848
  • 2009: Fyrvaktaren - Vuurtorenwachter (2011) ISBN 9789049804831
  • 2008: Sjöjungfrun - Zeemeermin (2009) ISBN 9789041416797
  • 2007: Tyskungen - Oorlogskind (2009) I…Lees verder op Wikipedia

Suggesties