Boek
Nederlands

Predikant

+1
Predikant
×
Predikant Predikant

Predikant

In de reeks:
In Tanumshede aan de Zweedse westkust wordt het lijk van een onbekende jonge vrouw gevonden. Eronder vindt men nog twee skeletten. Het blijken de lichamen te zijn van twee vrouwen die eind de jaren zeventig verdwenen. Wat hebben de drie doden met elkaar te maken?
Titel
Predikant
Auteur
Camilla Läckberg
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Zweeds
Oorspr. titel
Predikanten
Uitgever
Amsterdam: Anthos, 2007
365 p.
ISBN
9789041410375

Besprekingen

Tweede deel uit de serie Zweedse misdaadromans rond schrijfster Erica Falck en haar partner inspecteur Patrik Hedström uit het plaatsje Tanumshede aan de Zweedse westkust. Het is zomer, er is een hittegolf, Erica is hoogzwanger maar Patrik, eigenlijk vrij, moet toch werken. In de buurt is het lijk van een onbekende jonge vrouw gevonden, daaronder vindt men nog twee skeletten. Dat blijken de lichamen te zijn van twee vrouwen die eind jaren zeventig verdwenen. Wat hebben de drie doden met elkaar te maken? Patrik en zijn team gaan geholpen door Erica op onderzoek uit. Sporen wijzen naar de familie van een inmiddels overleden predikant, tevens eigenaar van een groot naburig landgoed. Goed geschreven en uitgewerkte psychologische misdaadroman volgens Zweeds model met een goede karakter- en sfeertekening en een mooie plot waarin religieus fanatisme een belangrijke rol speelt. Läckberg (1974) is inmiddels bezig met haar vijfde thriller over Erica en Patrik. De kritieken zijn lovend, in 2005 …Lees verder

Over Camilla Läckberg

CC BY 3.0 - Foto van/door Suz

Camilla Läckberg (Fjällbacka, 30 augustus 1974) is een Zweedse schrijfster van misdaadromans.

Persoonlijk

Camilla, geboren Jean Edith Camilla Läckberg, is van huis uit econoom maar tegenwoordig fulltime schrijfster. Ze woont in Stockholm met haar drie kinderen en haar partner. De meeste van haar boeken spelen zich af aan de westkust van Zweden, de streek waar ze ook geboren is.

Bibliografie

  • 2019: En bur av guld - Gouden kooi (2019) ISBN 9789044354423
  • 2017: Häxan - Heks (2017) ISBN 9789041420152
  • 2014: Lejontämjaren - Leeuwentemmer (2015) ISBN 9789026329357
  • 2010: Änglamakerskan - Engeleneiland (2012) ISBN 9789049804848
  • 2009: Fyrvaktaren - Vuurtorenwachter (2011) ISBN 9789049804831
  • 2008: Sjöjungfrun - Zeemeermin (2009) ISBN 9789041416797
  • 2007: Tyskungen - Oorlogskind (2009) I…Lees verder op Wikipedia