Boek
Nederlands

Heks

Camilla Läckberg (auteur), Elina Van der Heijden (vertaler), Wiveca Jongeneel (vertaler)
+1
Heks
×
Heks Heks

Heks

Camilla Läckberg (auteur), Elina Van der Heijden (vertaler), Wiveca Jongeneel (vertaler)
In de reeks:
Genre:
Inspecteur Patrik Hedström en zijn team zoeken de moordenaar van een 4-jarig meisje terwijl zijn vrouw, schrijfster Erica Falck, een boek schrijft over een 30 jaar eerdere, identieke zaak.
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Zweeds
Oorspr. titel
Häxan
Uitgever
Amsterdam: Ambo|Anthos, © 2017
687 p.
ISBN
9789041420152 (paperback)

Besprekingen

Tiende deel* in een serie rond inspecteur Patrik Hedström en schrijfster Erica Falck. Een vierjarig meisje verdwijnt spoorloos van een boerderij even buiten Fjällbacka (Zweden). Ze wordt vermoord teruggevonden. Dertig jaar eerder gebeurde iets identieks. Twee tienermeisjes, Helen en Marie, werden toen veroordeeld voor die moord. Helen woont nog steeds in Fjällbacka. Marie is actrice geworden en is net terug voor filmopnames. Hedström en zijn team zoeken naar verbanden. Erica, die werkt aan een boek over de dertig jaar oude zaak, staat hen bij. Oude wonden worden opengereten en angst voor het onbekende maakt veel los in de kleine gemeenschap, met verschrikkelijke gevolgen. Vlot leesbare lijvige detective, met flashbacks naar de dertig jaar oude zaak. Daarnaast speelt het verhaal van een jonge moeder die circa 350 jaar geleden werd veroordeeld voor hekserij. Het verband met het heden wordt pas op de laatste bladzijde duidelijk en is vergezocht en onnodig. Goede karaktertekening en coule…Lees verder

Over Camilla Läckberg

CC BY 3.0 - Foto van/door Suz

Camilla Läckberg (Fjällbacka, 30 augustus 1974) is een Zweedse schrijfster van misdaadromans.

Persoonlijk

Camilla, geboren Jean Edith Camilla Läckberg, is van huis uit econoom maar tegenwoordig fulltime schrijfster. Ze woont in Stockholm met haar drie kinderen en haar partner. De meeste van haar boeken spelen zich af aan de westkust van Zweden, de streek waar ze ook geboren is.

Bibliografie

  • 2019: En bur av guld - Gouden kooi (2019) ISBN 9789044354423
  • 2017: Häxan - Heks (2017) ISBN 9789041420152
  • 2014: Lejontämjaren - Leeuwentemmer (2015) ISBN 9789026329357
  • 2010: Änglamakerskan - Engeleneiland (2012) ISBN 9789049804848
  • 2009: Fyrvaktaren - Vuurtorenwachter (2011) ISBN 9789049804831
  • 2008: Sjöjungfrun - Zeemeermin (2009) ISBN 9789041416797
  • 2007: Tyskungen - Oorlogskind (2009) I…Lees verder op Wikipedia

Suggesties