Boek
Nederlands

Aan tafel met Camilla Läckberg : Zweedse gerechten to die for

Camilla Läckberg (auteur), Christian Hellberg (auteur), Niklas Bernstone (fotograaf)
+1
Aan tafel met Camilla Läckberg : Zweedse gerechten to die for
×
Aan tafel met Camilla Läckberg : Zweedse gerechten to die for Aan tafel met Camilla Läckberg : Zweedse gerechten to die for

Aan tafel met Camilla Läckberg : Zweedse gerechten to die for

Camilla Läckberg (auteur), Christian Hellberg (auteur), Niklas Bernstone (fotograaf)
Bestsellerauteur Camilla Läckberg duikt de keuken in. Gerechten to die for! Naast haar passie voor thrillers deelt Camilla met haar vriend chef-kok Christian Hellberg de liefde voor koken en eten. Dit kookboek is een eerbetoon aan Fjällbacka, een gebied aan de westkust van Zweden waar ze beiden opgroeiden en dat ook het decor is van al haar thrillers. Wie kan een carpaccio van heilbot met citrus
Extra onderwerp
Kookboeken ; Zweden
Titel
Aan tafel met Camilla Läckberg : Zweedse gerechten to die for
Auteur
Camilla Läckberg Christian Hellberg
Fotograaf
Niklas Bernstone
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Zweeds
Oorspr. titel
Smaker från Fjällbacka
Editie
1
Uitgever
Utrecht: Kosmos, 2013
176 p. : ill.
ISBN
9789021554389 (hardback)

Besprekingen

De Zweedse westkust regio Fjällbacka is het decor is voor de thrillers van Camilla Läckberg waarmee ze veel succes heeft. Samen met een jeugdvriend, nu kok, liet ze zich ook culinair door de streek inspireren en maakten ze een kookboek waarbij vooral visgerechten een belangrijke rol spelen. De recepten, ingedeeld op eetmoment, lunch, picknick, barbecue enz., zijn van Hellberg, Camilla zorgde voor de tekst. Het is een vrolijk boek geworden vooral voor de zomermaanden waarin het heerlijk buiten eten is tijdens de lange dagen, maar ook zijn er inspirerende recepten voor de donkere wintermaanden. Hellberg liet zich zoals vele koks, inspireren door de zuidelijke keukens: zijn recepten tonen Provençaalse en andere mediterrane invloeden. Royaal geïllustreerd met aardige gerechtfoto’s en mooie landschaps- en sfeerfoto’s. Een opmerking: een uitstekende kok en een thrillerauteur zijn niet altijd goede receptenschrijvers en ook de vertaler lijkt weinig affiniteit met koken te hebben. Voor de geb…Lees verder

Over Camilla Läckberg

CC BY 3.0 - Foto van/door Suz

Camilla Läckberg (Fjällbacka, 30 augustus 1974) is een Zweedse schrijfster van misdaadromans.

Persoonlijk

Camilla, geboren Jean Edith Camilla Läckberg, is van huis uit econoom maar tegenwoordig fulltime schrijfster. Ze woont in Stockholm met haar drie kinderen en haar partner. De meeste van haar boeken spelen zich af aan de westkust van Zweden, de streek waar ze ook geboren is.

Bibliografie

  • 2019: En bur av guld - Gouden kooi (2019) ISBN 9789044354423
  • 2017: Häxan - Heks (2017) ISBN 9789041420152
  • 2014: Lejontämjaren - Leeuwentemmer (2015) ISBN 9789026329357
  • 2010: Änglamakerskan - Engeleneiland (2012) ISBN 9789049804848
  • 2009: Fyrvaktaren - Vuurtorenwachter (2011) ISBN 9789049804831
  • 2008: Sjöjungfrun - Zeemeermin (2009) ISBN 9789041416797
  • 2007: Tyskungen - Oorlogskind (2009) I…Lees verder op Wikipedia