Boek
Nederlands

De kracht van hoop

Bleri Lleshi (auteur), Jerry Afriyie (inleider)

De kracht van hoop

Bleri Lleshi (auteur), Jerry Afriyie (inleider)
Filosofische beschouwing over hoop als drijvende kracht om zowel persoonlijke als maatschappelijke veranderingen tot stand te brengen.
Titel
De kracht van hoop
Auteur
Bleri Lleshi
Inleider
Jerry Afriyie
Taal
Nederlands
Uitgever
Berchem: EPO, 2018
243 p.
ISBN
9789462671263 (paperback)

Besprekingen

Hoop maakt het mogelijk om onszelf en de wereld te veranderen. Hoop is de motor van het leven. Veel maatschappelijke ontwikkelingen maken ons bezorgd en ook cynisch over onze toekomst. Vanuit persoonlijke ervaringen en theoretische verdieping worden concrete voorbeelden van hoop besproken en worden tips en inzichten gegeven over hoe ieder zelf aan de slag kan gaan om dingen in zijn wereld of in de maatschappij te veranderen. Het leven en werken van Martin Luther King jr. staan centraal in dit boek. Hij was immers een van de grootste leiders van de burgerrechtenbeweging. Zijn voorbeelden van hoop en liefde leven nog steeds. Een voor een breed publiek geschreven boek, dat laat zien dat actieve hoop mogelijkheden biedt om de wereld ten goede te veranderen. De auteur is politiek filosoof en jongerenwerker in Brussel. Het boek bevat eindnoten en een literatuuroverzicht.

Over Bleri Lleshi

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Vera de Kok

Blerim Gjonpalaj ([blɛˈɾim ɟ͡ʝɔnˈpalaj]?; Albanië, 1981), bekend onder het pseudoniem Bleri Lleshi ([blɛˈɾi ɫɛˈʃi]?), is een in België wonend filosoof, schrijver en spreker.

Carrière

Bleri Lleshi onderzoekt thema's als sociale ongelijkheid, liefde, neoliberalisme, jongeren, interculturaliteit, identiteit en Brussel. Hij schrijft regelmatig opiniestukken en recensies voor verschillende media, waaronder Knack.be. Hij is docent aan de hogeschool UCLL in Leuven.

In januari 2014 figureerde Lleshi in de Knack-lijst van de 25 invloedrijkste allochtonen in België. In november 2014 kreeg Lleshi de Emancipatieprijs van VOEM. Hij gaf de prijs door aan La Voix des Sans Papiers. In december 2018 werd hij door Pax Christi uitgeroepen tot Ambassadeur voor de vrede.

DJ Bruselo

Lleshi heeft ook een arti…Lees verder op Wikipedia