Boek
Nederlands

Aline & De marmeren meisjes : twee misdaadromans

Aster Berkhof (auteur)
+1
Aline & De marmeren meisjes : twee misdaadromans
×
Aline & De marmeren meisjes : twee misdaadromans Aline & De marmeren meisjes : twee misdaadromans

Aline & De marmeren meisjes : twee misdaadromans

Genre:
Twee misdaadromans over de concurrentiestrijd tussen vier niet onbevlekte kandidaten voor een baan als rector van een universiteit en over een jonge journaliste wier minnaar wordt vermoord.
Bevat
Titel
Aline & De marmeren meisjes : twee misdaadromans
Auteur
Aster Berkhof
Taal
Nederlands
Parallelle titel
Aline en De marmeren meisjes
Editie
1
Uitgever
Antwerpen: Houtekiet, 2013
597 p.
ISBN
9789089242471 (hardback)

Besprekingen

Vier professoren binden de strijd aan inzake het rectorschap van de universiteit. Geen van hen heeft een vlekkeloos verleden. De een zou zich schuldig hebben gemaakt aan plagiaat. De volgende zou geregeld hebben toegekeken terwijl er mensenoffers werden gebracht. De derde is in zijn jonge levensjaren verdacht van lidmaatschap van een moordcommando. En over de laatste gaat het gerucht dat zijn liefde verder gaat dan alleen voor marmeren meisjes. Alle vier zetten ze alles op alles en schromen daarbij niet hun tegenstanders het leven zuur te maken. In de tweede roman wordt verteld over Aline, een journaliste, bekend van haar columns. Ze heeft een relatie met een conservatieve politicus. In aanloop naar de verkiezingen wordt Aline ontvoerd en tegelijkertijd komt haar minnaar om bij een aanslag. De jacht op de moordenaar wordt geopend. Met deze twee werken zet de bestsellerauteur een punt achter zijn schrijverscarrière. Hij kan terugkijken op vele successen, waaronder ‘Octopus dei’. Met ee…Lees verder

Over Aster Berkhof

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Marc Gemis

Aster Berkhof, pseudoniem van Lodewijk Paulina (Lode) Van Den Bergh (Rijkevorsel, 18 juni 1920 – Brasschaat, 29 september 2020), was een Belgische schrijver. Hij was lange tijd een der meest gelezen auteurs in Vlaanderen.

Biografie

Jeugd

Lode Van Den Bergh volgde lager onderwijs in de gemeenteschool van Rijkevorsel Sint-Jozef, waar zijn vader hoofdonderwijzer was en zijn moeder onderwijzeres. Hij groeide op in een welgesteld gezin. Zijn moeder kwam immers uit een aristocratische boerenfamilie. Haar vader, Jan Leestmans, was vele jaren burgemeester geweest van Merksplas. Reeds in zijn jeugd voelde hij zich onbehaaglijk bij het grote verschil in welstand tussen zijn wereld en die van de andere jongens. Dit onbehaaglijk gevoel is hem zijn hele leven bijgebleven en zo kwam hij met zijn pen in opstand tegen onrechtvaardigheid.

Hij studeerde in de richting Grieks-Latijnse humaniora aan he…Lees verder op Wikipedia