Boek
Nederlands

Rivieren en meren

Anita Ganeri (auteur)

Rivieren en meren

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
In korte blokken tekst en met veel kleurenfoto's wordt informatie gegeven over rivieren en meren. Vanaf ca. 11 jaar.
Onderwerp
Meren, Rivieren
Titel
Rivieren en meren
Auteur
Anita Ganeri
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Rivers and lakes
Uitgever
Den Haag: Biblion, 2002
32 p. : ill.
Aantekening
Ondertitel op omslag : Ontdek de wereld van rivieren en meren : van grotten, watervallen en klei tot delta's en binnenzeeen
ISBN
90-5483-325-4

Besprekingen

Een heldere compilatie gegevens omtrent het zoete water op de aardbol verzameld in rivieren en meren. Na een simpele doch duidelijke uitleg over de watercyclus op aarde volgt een uiteenzetting over de verschilen van stroomgebieden, riviervlakten, estuaria en bijbehorende erosie. In eenvoudige bewoordingen en in korte tekstfragmenten, ondersteund met sublieme foto's en computeranimaties, worden vele begrippen gevuld en verdiept. De diversiteit van biotopen van flora en fauna evenals die van de mens worden duidelijk en helder belicht. In de tekst is gebruik gemaakt van vrij grote lettertypes. Een klein register, korte begrippenlijst en samenvatting completeren dit handzame informatieve boek. Voor basisschoolkinderen vanaf ca. 11 jaar een uiterst welkome informatiebron voor werkstuk en/of spreekbeurt.

Over Anita Ganeri

Anita Ganeri (Calcutta, 1961) is een Engels kinderboekenschrijver. Ganeri is geboren in India, maar verhuisde op jonge leeftijd naar Engeland waar ze zowel basis- als voortgezet onderwijs volgde. Ganeri schreef de serie Horrible Geography, in Nederland uitgegeven in de serie Waanzinnig om te Weten (uitgegeven door Kluitman), samen met soortgelijke boeken van Terry Deary, Kjartan Poskitt en Nick Arnold. De werken van Ganeri worden voornamelijk uitgegeven door Scholastic. Anita schreef vooral boeken over aardrijkskunde het zijn grappige leerzame boeken. De boeken die ze schreef zijn o.a zeebenen en zeebeesten, woeste woestijnen. Ganeri woont tegenwoordig in West Yorkshire, samen met haar man, zoon, kat en drie honden.

Prijzen

  • Royal Canadian Geographical Society - Silver Award voor Horrible Geography.

Externe links

  • Officiële site


Lees verder op Wikipedia