Boek
Nederlands

Oceanen

Anita Ganeri (auteur)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
In korte blokken tekst en met veel kleurenfoto's wordt informatie gegeven over oceanen en zeee͏̈n. Vanaf ca. 11 jaar.
Onderwerp
Oceanen
Titel
Oceanen
Auteur
Anita Ganeri
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Oceans
Uitgever
Den Haag: Biblion, 2002
32 p. : ill.
Aantekening
Ondertitel op omslag : Ontdek de wereld van de oceanen : van vloedgolven en stromingen tot onderzeese vulkanen en koraalriffen
ISBN
90-5483-324-6

Besprekingen

Twaalf min of meer thematische hoofdstukken van twee pagina's elk, o.a. over zee en zeewater, oceaanbodem, diepzeeleven, stromingspatronen, getijdenpoelen, planten, dieren, poolzeeën, koraalriffen en onderzoek. Het hoofdstuk 'Gezonken schatten' behandelt enigszins onverwachte zaken als visvangst, scheepstransport, vervuiling en olie/gaswinning. Tot slot volgen 'oceaanweetjes' (grootste, diepste, wijdste), verklarende woordenlijst (waarin 2 van de 14 trefwoorden zijn omgewisseld) en een register. Aardige kleurenfoto's en nette lay-out, waarbij de teksten in een vrij grote letter is gedrukt. De onderwerpen zijn met 30-50 woorden kort gehouden. Véél beknopter dan Ganeri's "Atlas van de oceanen", Knights "Onder de zee" en Kerrods "Alles over de zee". Haslams "Oceanen*" is meer praktijkgericht, met proefjes. Onder de vele vergelijkbare boekjes is dit één van de meest eenvoudige, minst informatiedichte. Voor kinderen vanaf ca. 11 jaar.

Over Anita Ganeri

Anita Ganeri (Calcutta, 1961) is een Engels kinderboekenschrijver. Ganeri is geboren in India, maar verhuisde op jonge leeftijd naar Engeland waar ze zowel basis- als voortgezet onderwijs volgde. Ganeri schreef de serie Horrible Geography, in Nederland uitgegeven in de serie Waanzinnig om te Weten (uitgegeven door Kluitman), samen met soortgelijke boeken van Terry Deary, Kjartan Poskitt en Nick Arnold. De werken van Ganeri worden voornamelijk uitgegeven door Scholastic. Anita schreef vooral boeken over aardrijkskunde het zijn grappige leerzame boeken. De boeken die ze schreef zijn o.a zeebenen en zeebeesten, woeste woestijnen. Ganeri woont tegenwoordig in West Yorkshire, samen met haar man, zoon, kat en drie honden.

Prijzen

  • Royal Canadian Geographical Society - Silver Award voor Horrible Geography.

Externe links

  • Officiële site


Lees verder op Wikipedia