Dvd
Engels

By the sea

Angelina Jolie (regisseur), Gabriel Yared (componist), Brad Pitt (acteur)

By the sea

Angelina Jolie (regisseur), Gabriel Yared (componist), Brad Pitt (acteur)
Genre:
Rond 1975 reist een Amerikaans stel door Frankrijk. Ze zijn uit elkaar gegroeid, maar tijdens hun verblijf in een hotel aan de kust komen ze nader tot elkaar.
Extra onderwerp
Drama (film)
Titel
By the sea / written and dir. by Angelina Jolie Pitt
Andere titel
Vue sur mer
Regisseur
Angelina Jolie
Componist
Gabriel Yared 1949-
Acteur
Brad Pitt
Taal
Engels
Uitgever
Universal, 2016
1 dvd-video
Oorspr. opname
2015
Speelduur
ca. 117 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Spaans, Duits, Italiaans, Turks Ondertiteling: Nederlands, Frans, Spaans, Deens, Fins, Duits, IJslands, Italiaans, Portugees, Zweeds, Turks, Arabisch, Hindi
EAN
5053083061265

Besprekingen

By the sea (2015) is een project van Brad Pitt en Angelina Jolie. Het Hollywoodkoppel speelt en Jolie regisseert. Roland (Brad) en Vanessa (Angelina) logeren in de jaren '70 aan de Franse kust. Hij is een stevig drinkende Amerikaanse schrijver die wanhopig probeert inspiratie op te doen voor een nieuw boek en zij is een gewezen danseres die helemaal kapotgaat aan de pillen en het zelfmedelijden over een onbenoemde tragische gebeurtenis. De twee praten en vrijen niet meer en ze verkeren in algeheel deprimerende omstandigheden, maar houden ook nog steeds van elkaar. Wanneer een jong zeer verliefd stel intrek neemt in de naastgelegen hotelkamer raakt Vanessa geobsedeerd. 'By the Sea werd in de Verenigde Staten volledig afgefakkeld als 'Vanity Project'. Zó dramatisch slecht is de film nu ook weer niet, maar By the Sea is wel echt een half uur te lang', meent Barend de Voogd (Nu.nl 26-11-'15) en geeft 2,5 ster. Kevin Toma (Volkskrant 26-11-'15) is veel meer onder de indruk: 'Soms is het a…Lees verder

Over Angelina Jolie

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Gage Skidmore

Angelina Jolie, geboren als Angelina Jolie Voight (Los Angeles, 4 juni 1975) is een Amerikaans actrice. Ze won drie Golden Globes, twee Screen Actors Guild Awards, en een Oscar, voor haar rollen in George Wallace (1997), Gia (1998), en Girl, Interrupted (1999). Ze verwierf internationale bekendheid met haar rol als videogameheldin Lara Croft in Lara Croft: Tomb Raider (2001) en vestigde zich als een van de bestbetaalde actrices in Hollywood met de Tomb Raider-sequel The Cradle of Life (2003).

Jolie bewees haar status als actiefilmster met Mr. & Mrs. Smith (2005) en Wanted (2008) – haar grootste kassuccessen tot op heden – en ontving lovende kritieken voor haar rollen in A Mighty Heart (2007) en Changeling (2008), waarvoor ze een Oscarnominatie kreeg. Forbes benoemde haar tot Hollywoods bestbetaalde actrice in 2009, 2011 en 2013.

Naast haar acteercarrière is Jolie sinds 2001 ac…Lees verder op Wikipedia

Suggesties